Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, ανακοίνωσε ότι η streaming υπηρεσία της εταιρείας θα αυξήσει τις τιμές της μέσα στη χρονιά.

Τώρα, ξέρουμε πότε αφού κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων της Disney, ο Iger ανακοίνωσε ότι η premium βαθμίδα του Disney+ χωρίς διαφημίσεις θα αυξηθεί στα 13,99 δολάρια στις 12 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση της τιμής της υπηρεσίας streaming κατά 3 δολάρια τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ αφού η τρέχουσα τιμή συνδρομής των 10,99 δολαρίων καθορίστηκε τον Δεκέμβριο. 

Υπενθυμίζουμε ότι το Disney+ παρέχει στις ΗΠΑ από τον περασμένο Νοέμβριο και μια δεύτερη συνδρομητική βαθμίδα, η οποία είναι μεν φθηνότερη αλλά εμφανίζει στον χρήστη διαφημίσεις. Πλέον η Disney δηλώνει έτοιμη να φέρει τη συγκεκριμένη βαθμίδα και στην Ευρώπη από το Νοέμβριο και σε «επιλεγμένες χώρες αρχικά».

Η εγχώρια συνδρομητική βάση του Disney+ στις ΗΠΑ και τον Καναδά μειώθηκε από 46,3 εκατομμύρια σε 46,0 εκατομμύρια τους τελευταίους τρεις μήνες. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη πτώση συνδρομητών σημειώθηκε στην Ινδία, καθώς το πακέτο Disney Plus / Hotstar μειώθηκε από 52,9 εκατομμύρια χρήστες επί πληρωμή σε 40,4 εκατομμύρια χρήστες επί πληρωμή. Και αυτή τη φορά, η μεγάλη πτώση οφείλεται κυρίως στην απώλεια των ψηφιακών δικαιωμάτων της εταιρείας για τη μετάδοση του τουρνουά κρίκετ Indian Premier League (IPL). Η JioCinema, που ανήκει στην Reliance, μετέδιδε δωρεάν το IPL για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. Η Hotstar ανακοίνωσε μια παρόμοια κίνηση για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ μίας ημέρας που ξεκινά τον Οκτώβριο.

Τέλος ο Iger προειδοποίησε επίσης ότι η Disney θα αντιδράσει σύντομα στην κοινή χρήση λογαριασμών, δηλώνοντας ότι η εταιρεία "διερευνά ενεργά τρόπους αντιμετώπισης της κοινής χρήσης λογαριασμών και τις καλύτερες επιλογές για τους συνδρομητές που πληρώνουν για να μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με φίλους και συγγενείς". Η εταιρεία αναμένει να αρχίσει να εφαρμόζει αυτές τις νέες πολιτικές κάποια στιγμή μέσα στο 2024 χωρίς να δίνει για την ώρα περισσότερες πληροφορίες.

  • Like 1
  • Sad 1