Πέντε ταινίες Spider-Man, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους τριλογίας με τον Tobey Maguir, θα είναι διαθέσιμες από σήμερα στο Disney Plus όπως ανακοίνωσε η Disney.

Συγκεκριμένεα οι ταινίες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι συνδρομητές της video streaming υπηρεσίας είναι οι εξής: Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3 και The Amazing Spider-Man. Η ταινία Spider-Man: Homecoming και μία που εντάσσεται στο σύμπαν του Spider-Man, το Venom, θα είναι διαθέσιμες στις 12 Μαΐου.

Δεδομένου ότι η Sony Pictures κατέχει τα κινηματογραφικά δικαιώματα του Spider-Man, οι ταινίες ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμες σε διαφορετικές υπηρεσίες streaming, κάτι που αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα για τη Disney ειδικά όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών της Marvel είναι ήδη στο Disney Plus.

 

Ωστόσο, ίσως παρατηρήσατε ότι από τη λίστα λείπουν μερικές ταινίες του Spider-Man. Συγκεκριμένα εξακολουθούν να απουσιάζουν το The Amazing Spider-Man 2 με πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield και οι δύο συνέχεις με πρωταγωνιστή τον Tom Holland, το Spider-Man: Far From Home και το Spider-Man: No Way Home. Το Venom: Let There Be Carnage επίσης δεν είναι διαθέσιμο όμως χάρη σε μια τεράστια συμφωνία που έκλεισε η Sony με τη Disney σχεδόν πριν από ένα χρόνο, θεωρείται σίγουρο ότι αυτές οι ταινίες θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Disney Plus στο μέλλον. 

Η ανακοίνωση πάντως αναφέρει ότι επιπλέον ταινίες της Sony Pictures θα έρθουν στο Disney+ αργότερα φέτος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και κάποιες από τις λιγότερο γνωστές ταινίες της SONY Marvel, όπως οι δύο ταινίες Ghost Rider ή ακόμα και η διαβόητη εισπρακτική αποτυχία, Morbius.

Πιο δύσκολη φαίνεται ότι είναι η περίπτωση της πρωτοποριακής ταινίας κινουμένων σχεδίων Spider-Man: Into the Spider-Verse, η οποία απουσιάζει από τις υπηρεσίες streaming ενόψει της επερχόμενης συνέχειάς της, Spider-Man: Across the Spider-Verse αυτό το καλοκαίρι.
 

  • Like 2