Από τις 7 Ιουνίου, το Avatar: The Way of Water θα ξεκινήσει να προβάλλεται τόσο από την υπηρεσία streaming Disney+ όσο και από την υπηρεσία Max (το νέο όνομα του HBO Max).

Δεν συνηθίζεται μία τόσο μεγάλη και πρόσφατη ταινία να φτάνει σε μία υπηρεσία streaming στις τηλεοράσεις μας τόσο σύντομα, πόσο μάλιστα σε δύο μεγάλες πλατφόρμες ταυτόχρονα, αλλά από ότι φαίνεται υπήρχε μία συμφωνία μεταξύ της 20th Century Fox -η οποία ανήκει στην Disney από το 2019- και του HBO για τα δικαιώματα streaming συγκεκριμένων κινηματογραφικών ταινιών.

Το σήκουελ του Avatar του 2009 έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο και σήμερα είναι η τρίτη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών (αν δεν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός βέβαια) με έσοδα $2,32 δισεκατομμύρια στο box office. Η ταινία ήταν υποψήφια σε πολλές κατηγορίες των βραβείων Όσκαρ, μεταξύ των υποψηφιοτήτων και για «Καλύτερης Ταινίας» και αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα των οπτικών εφέ. Στη 2η ταινία του σύμπαντος που δημιούργησε ο James Cameron, πρωταγωνιστούν οι Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis και Kate Winslet καθώς και οι Britain Dalton, Jamie Flatters, Trinity Jo–Li Bliss, Bailey Bass και Jack Champion.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Cameron χρησιμοποίησε διάφορα τεχνάσματα για να κάνει τον κόσμο της Πανδώρας και τη δράση πιο φυσική και ρεαλιστική. Έτσι, οι σκηνές δράσης αναπαράγονται στα 48 καρέ το δευτερόλεπτο για να δείχνουν ομαλότερες και πιο φυσικές και οι υπόλοιπες σκηνές «τρέχουν» στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Δυστυχώς, δεν φαίνεται πως υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να δούμε το Avatar: The Way of Water με υψηλότερο ρυθμό καρέ το δευτερόλεπτο από την τηλεόραση στο σπίτι, ωστόσο οι περισσότεροι που περιμένουν να δουν για πρώτη φορά την ταινία (ή και για δεύτερη φορά αν την είδαν πρώτα στον κινηματογράφο) δεν πιστεύουμε ότι θα παραπονεθούν.

Όπως και να έχει, δεν θα χρειαστεί παρά να περιμένουν λίγες εβδομάδες ακόμα για να απολαύσουν έστω και στην μικρή οθόνη το κινηματογραφικό έπος του James Cameron, Avatar: The Way of Water.

  • Confused 1