Η Disney παρουσίασε μια συναρπαστική νέα VR καινοτομία που ονομάζεται HoloTile, ένα σύστημα διαδρόμου προς κάθε κατεύθυνση που επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση σε εικονικούς χώρους.

Αποτελούμενο από μικρές μηχανοκίνητες μπάλες, επιτρέπει το φυσικό περπάτημα χωρίς περιορισμούς, αποφεύγοντας παράλληλα τα εμπόδια του πραγματικού κόσμου που διακόπτουν την εμβύθιση.

Οι τρέχουσες λύσεις όπως το Virtuix Omni που είχαμε δει πριν 9 χρόνια στη CES, είτε δένουν τους χρήστες είτε περιορίζουν την κίνηση για να αποφεύγεται η πρόσκρουση σε τοίχους. Όμως ο αρθρωτός σχεδιασμός του HoloTile διευκολύνει τη συμμετοχή πολλών παικτών μέσα σε ένα δυναμικό δάπεδο που ταιριάζει με τα βήματα των gamers. Το demo του HoloTile δείχνει ανθρώπους να κάνουν βήματα καθώς η επιφάνεια κυλά διαισθητικά για να προσομοιάζει τη φυσική κίνηση.

Πέρα από την αίσθηση της κίνησης, το ευαίσθητο δάπεδο χειρίζεται επίσης το χειρισμό αντικειμένων σαν να πρόκειται για τηλεκίνηση. Κουνώντας το χέρι τους, οι χρήστες ελέγχουν εικονικά αντικείμενα σαν να τα μετακινούν με το μυαλό τους.  

Το HoloTile αντιμετωπίζει θεμελιωδώς μια κεντρική πρόκληση των παιχνιδιών VR, τη σύνδεση φυσικών ενεργειών με εικονικούς κόσμους. Η ομαλή προσομοίωση της κίνησης και των αντιδράσεων της πραγματικής ζωής επιτρέπει βαθύτερη παρουσία κατά το gmaing. Και καθώς τα VR συστήματα εξελίσσουν τις επαυξημένες δυνατότητες, το σύστημα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή περισπασμών από συγκρούσεις με το πραγματικό περιβάλλον.  

Αντί να αποκρύπτει μεγάλα τμήματα του φυσικού περιβάλλοντος μέσω οπτικών επικαλύψεων, το HoloTile επιτρέπει την ελευθερία κίνησης με τα μάτια ορθάνοιχτα. Αυτό διατηρεί την εμβύθιση αντί να αποσπά την προσοχή των χρηστών.

Το πρωτοποριακό σύστημα προέρχεται από τον θρύλο της Disney, Lanny Smoot, τον καταξιωμένο Imagineer πίσω από αξιοθέατα όπως το Haunted Mansion καθώς και τα εφέ φωτόσπαθων του Star Wars. Μάλιστα η Disney ανακοίνωσε ότι ο Smoot θα ενταχθεί στο National Inventors Hall of Fame, και θα γίνει ο δεύτερος Imagineer της Disney που θα λάβει αυτή την τιμή, μαζί με τον ιδρυτή της Disney, Walt Disney, ο οποίος τιμήθηκε μετά θάνατον για την multiplane κάμερα.

  • Like 11