Η επιτυχία αυτή έγινε μέσω μεγάλων κυκλοφοριών όπως Dune, The Matrix και Succession, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συνδρομητών παραμένει στις ΗΠΑ

Κατά τα οικονομικά αποτελέσματα της μητρικής AT&T για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το HBO Max έφτασε τους 73,8 εκατομμύρια συνδρομητές, με 46,8 εκ. από αυτούς να βρίσκονται στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως υπήρξε αύξηση 5,3 εκ. χρηστών μέσα σε ένα έτος.

Το γεγονός αυτό γιόρτασε ο CEO της Time Warner, Jason Kilar, στο Twitter, αναφέροντας πως οι συνδρομητές ανέβηκαν κατά 35% σε σύγκριση με τα δύο περασμένα χρόνια, τόσο στην αγορά των ΗΠΑ όσο και σε 45 άλλες αγορές. Επίσης πρόσθεσε πως οι συνδρομητές HBO Max είναι πολύ περισσότεροι απ' όσο υπολόγιζαν οι αναλυτές, κατά τέσσερα χρόνια.

Σε συνέντευξη με το CNBC, o Jason Kilar τόνισε πως η υπηρεσία μεγάλωσε γρηγορότερα από το Netflix στις ΗΠΑ το 2021. Τα οικονομικά αποτελέσματα του Netflix αποκάλυψαν πως η υπηρεσία δεν πέτυχε τους προβλεπόμενους στόχους νέων συνδρομητών, φτάνοντας 221,84 εκ. συνδρομητές αντί για τα 222,06 εκ. που προβλεπόταν.

Μέσα στο περασμένο έτος, το HBO Max προσέφερε πολυαναμενόμενο περιεχόμενο, όπως τη νέα προσθήκη στη σειρά The Matrix, που προβλήθηκε ταυτόχρονα σε κινηματογράφους και στο HBO Max. Το Dune επίσης είχε ταυτόχρονη προβολή στη συνδρομητική υπηρεσία, ενώ διατέθηκε και η τρίτη σεζόν της πετυχημένης σειράς Succession.

Το HBO Max συνεργάστηκε με την Warner Bros για την κυκλοφορία 10 ταινιών μέσα στο έτος, με κανένα όμως από αυτά να φαίνονται μεγάλες παραγωγές, καθώς το στούντιο αποχωρεί σιγά-σιγά από το μοντέλο ταυτόχρονης προβολής σε υπηρεσία και κινηματογράφους. Βέβαια όσες ταινίες κάνουν το θεατρικό ντεμπούτο τους, θα είναι διαθέσιμες σε streaming υπηρεσίες 45 μέρες αργότερα.

  • Like 1