Το HBO Max μας αποχαιρετά σε λίγο καιρό, αφού η μητρική εταιρεία προχωρά σε σημαντικές αλλαγές.

Σύμφωνα με τον CEO της Warner Bros Discovery, David Zaslav, το επόμενο καλοκαίρι θα λανσαριστεί στη θέση του μια νέα υπηρεσία η οποία θα αντικαταστήσει τόσο το HBO Max όσο και τη δεύτερη video streaming υπηρεσία του ομίλου, το Discovery Plus. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η εταιρεία προχώρησε στην αναβολή της κυκλοφορίας του HBO Max σε πολλές νέες χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

«Το HBO Max έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο δυνατοτήτων, αλλά είχε διάφορα θέματα με την απόδοση καθώς και με προβλήματα τεχνικής φύσης που αντιμετωπίζουν οι χρήστες». Το Discovery Plus διαθέτει καλύτερο τεχνολογικό υπόβαθρο και θα αποτελέσει τον πυρήνα της νέας υπηρεσίας, η οποία θα συνδυάζει το περιεχόμενο του HBO Max με το περιεχόμενο και την τεχνολογία του Discovery Plus.

«Πιστεύουμε ότι το νέο προϊόν θα είναι εξαιρετικό», δήλωσε ο Zaslav αφού διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία του δεν θα προχωρήσει σε κάποια ακύρωση της video streaming υπηρεσίας του HBO Max. Η είδηση αυτή έρχεται μετά από μια εβδομάδα ανησυχίας για τους χρήστες. Στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρεία πήρε την απόφαση να μην κυκλοφορήσει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα την ταινία Batgirl, η παραγωγή της οποίας είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Επιπλέον, μια σειρά ταινιών που διαθέτει αποκλειστικά το HBO Max εξαφανίστηκαν από την υπηρεσία - αλλά εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες για αγορά ή ενοικίαση. Στη συνέχεια, η ιστοσελίδα The Wrap ανέφερε ότι τα πράγματα φαίνονται άσχημα για την υπηρεσία και τις ομάδες που εργάζονται εκεί και είναι υπεύθυνες για το περιεχόμενο.

Ο Zaslav έκανε προσπάθειες να κατευνάσει αυτούς τους φόβους κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των τελευταίων οικονομικών αποτελέσματων, εμμένοντας ότι ο προγραμματισμός του HBO Max συνολικά ήταν καλός και υποστηριζόταν από την εταιρεία στο σύνολό της. Κατά τη διάρκεια του τμήματος ερωταπαντήσεων, ο CEO της Warner Bros. δήλωσε ότι το HBO Max έχει αρχίσει να γίνεται ένα brand από μόνο του - και μάλιστα ένα brand που συνδέεται με την ποιότητα. Δεν είναι σαφές πώς θα ονομάσει η Warner Bros. Discovery τη νέα ενοποιημένη υπηρεσία, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ακούσουμε περισσότερα στο μέλλον πριν το επερχόμενο λανσάρισμά της σε 1 χρόνο.