Ο Τζόναθαν Μέιτζορς υπέστη ένα σημαντικό πλήγμα στην καριέρα του μετά τη απομάκρυνσή του από τις ταινίες τως Marvel Studios.

Ο άλλοτε ανερχόμενος σταρ κρίθηκε ένοχος από ένορκους του Μανχάταν για τις κατηγορίες της βιαιοπραγίας και της παρενόχλησης που προέκυψαν από έναν καβγά τον Μάρτιο με την πρώην σύντροφό του, Γκρέις Τζαμπάρι.  

Πριν από τη σύλληψή του τον Μάρτιο, ο Μέιτζορς είχε τοποθετηθεί ως κεντρική φιγούρα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Ως ο κακός “Kang the Conqueror» που ταξιδεύει στο χρόνο, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο φετινό "Ant-Man and the Wasp": Quantumania" και στις δύο σεζόν του "Loki" στο Disney+. Επιπλέον, ήταν προγραμματισμένο να πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο "Avengers: The Kang Dynasty" το 2026. Η ταινία αυτή παραμένει για την ώρα σε αναμονή ολοκλήρωσης σεναρίου, χωρίς να έχει οριστεί σκηνοθέτης.

Η Marvel αντιμετωπίζει τώρα ένα σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά τα σχέδια της για τις μελλοντικές της ταινίες. Το να βρει κάποιο νέο ηθοποιό να υποδυθεί τον Kang είναι μια επιλογή, αν και δεν είναι σαφές πόσοι ηθοποιοί θα αναλάμβαναν έναν ρόλο που προκάλεσε μια τέτοια δημόσια συζήτηση. Η εναλλακτική λύση είναι η αναμόρφωση της ιστορίας γύρω από έναν ολοκαίνουργιο κακό. Πηγές αναφέρουν ότι η Marvel είχε προβλέψει αυτό το αποτέλεσμα, προσλαμβάνοντας τον δημιουργό του "Loki" Michael Waldron για να ξαναγράψει την επόμενη ταινία των Εκδικητών, που πρόσφατα ονομάστηκε "Avengers 5", ώστε να μετατοπίσει το επίκεντρο μακριά από τον Kang.  

Ενώ η Marvel έχει ξανακάνει αναδιανομή ρόλων στο παρελθόν λόγω δημιουργικών διαφορών και μισθολογικών διαφορών, είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο σχετίζεται με νομικά προβλήματα. Ο Μέιτζορς γνώρισε γρήγορα επιτυχία στο Χόλιγουντ, πρωταγωνιστώντας στο "Creed III" του 2023, πέρα από τις υποχρεώσεις του με τη Marvel. Πρόσθετες συμμετοχές του στο παρελθόν περιλαμβάνουν τις ταινίες "The Last Black Man in San Francisco", "Lovecraft Country" και "Da 5 Bloods". Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει πλέον ένα αβέβαιο μέλλον, καθώς η εταιρεία δημοσίων σχέσεων, η εταιρεία διαχείρισης και ενδεχομένως το πρακτορείο WME έχουν διακόψει τις σχέσεις τους μαζί του.

Το περιστατικό που πυροδότησε την υπόθεση συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Μέιτζορς κάλεσε το 100 για να βρει την Τζαμπέρι αναίσθητη στο διαμέρισμά τους. Η αστυνομία συνέλαβε στη συνέχεια τον Μέιτζορς για τον τραυματισμό της συντρόφου του, κατηγορίες στις οποίες ο ηθοποιός δήλωσε αθώος πριν την καταδίκη του από τους ενόρκους. Με την προσωπική του συμπεριφορά να τορπιλίζει απροσδόκητα τα πολύτιμα σχέδια του στούντιο, η απόφαση σηματοδοτεί ένα σημαντικό πλήγμα για τον δημοφιλή ηθοποιό. 
 

  • Like 1