Από ότι φαίνεται, το 2o headset της πρωτοπόρου στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας, Magic Leap θα αργήσει να διατεθεί.

Πριν από λίγές ημέρες και μέσω του επίσημου blog της, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι προχώρησε σε μαζικές απολύσεις, καθώς αποφασίστηκε να μειώσει στο μισό το εργατικό της δυναμικό.

Το πρώτο headset, Magic Leap One, υποτίθεται ότι θα ήταν το πρώτο mainstream headset επαυξημένης πραγματικότητας όταν λανσαρίστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά το υψηλό κόστος του και το ελάχιστο ενδιαφέρον των developers αποτέλεσαν τους καθοριστικούς παράγοντες για την αποτυχία του. Τώρα, και σύμφωνα με την ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιο της, η εταιρεία υποστηρίζει πως θα εστιάσει τις προσπάθειες της στις λύσεις για επιχειρήσεις –μία δήλωση που έκανε και η Ταϊβανέζικη HTC πρόσφατα- και θα απομακρυνθεί από την τεχνολογία για τους απλούς χρήστες/ καταναλωτές… τουλάχιστον για την ώρα.

Η εταιρεία σχεδίαζε εδώ και αρκετό καιρό να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο headset επαυξημένης πραγματικότητας με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, ωστόσο παρέλειψε να αναφέρει πως σκοπεύει να το υλοποιήσει αυτό τώρα με μειωμένο κατά το ήμισυ προσωπικό.

Η Magic Leap ήταν μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες για να φτάσει η επαυξημένη πραγματικότητα στις μάζες. Το εκπληκτικό teaser trailer επαυξημένης πραγματικότητας της Magic Leap με το άλμα της φάλαινας στο γυμναστήριο ενός γυμνασίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε εξάψει την φαντασία τόσο των απλών ανθρώπων όσο και των επενδυτών – που «έριξαν» δισεκατομμύρια. Με την Magic Leap να υποχωρεί στο παρασκήνιο για ένα διάστημα, στη πρώτη γραμμή των εφαρμογών/ λύσεων επαυξημένης πραγματικότητας θα βρεθούν οι Microsoft και HTC με τα Hololens 2 και Proton και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί και η Apple με τα AR glasses.

Techradar