Μετά από αρκετές άλλες χώρες, το Netflix άρχισε τον Μάιο να περιορίζει το φαινόμενο του διαμοιρασμού κωδικών πρόσβασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την απόφαση αυτή να λειτουργεί υπέρ της εταιρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία συνδρομητών που μοιράστηκε σήμερα η εταιρεία αναλύσεων Antenna και αναπαρήγαγε η Wall Street Journal.

Αμέσως μετά την επιβολή τέλους στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από πολλά νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο μέσος όρος των ημερήσιων εγγραφών στο Netflix έφτασε τις 73 χιλ. ανά ημέρα, μια αύξηση 102% από τον προηγούμενο μέσο όρο 60 ημερών. Το Netflix είδε κοντά στις 100.000 ημερήσιες εγγραφές τόσο στις 26 όσο και στις 27 Μαΐου, ξεπερνώντας τις εγγραφές ακόμη και κατά τις περιόδους του lockdown εξαιτίας του COVID.

Το Netflix είδε μια αύξηση στις ακυρώσεις συνδρομών μετά την αλλαγή πολιτικής, αλλά ο αριθμός των ατόμων που ακύρωσαν δεν ξεπέρασε τον αριθμό των νέων εγγραφών. Η εταιρεία αναλύσεων αναφέρει ότι η αναλογία των εγγραφών προς τις ακυρώσεις από τις 23 Μαΐου είναι αυξημένη κατά 25,6% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο των 60 ημερών.

Σύμφωνα με το Netflix, περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά μοιράζονταν λογαριασμούς, επηρεάζοντας την ικανότητά του να "επενδύει και να βελτιώνει την υπηρεσία" για τα μέλη που πληρώνουν κανονικά τη συνδρομή τους. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει κάποιες αντιδράσεις με ακυρώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά με βάση τις προηγούμενες επεκτάσεις σε άλλες χώρες, η αλλαγή πολιτικής θα οδηγήσει σε επιτάχυνση της αύξησης των εσόδων και της βάσης των μελών.

Το Netflix δεν επιτρέπει πλέον στους συνδρομητές να μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με άτομα που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό. Συγκεκριμένα οι χρήστες του Netflix υποχρεούνται να καθορίσουν μια κύρια τοποθεσία και οι συνδρομητές που ζουν εκτός αυτής, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο λογαριασμό. Έχει προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας όταν ο χρήστης βρίσκεται σε ταξίδι ή σε δεύτερη κατοικία, όμως το Netflix χρησιμοποιεί πλέον τη διεύθυνση IP και άλλες πληροφορίες για να περιορίσει τη χρήση ενός λογαριασμού από διαφορετικά νοικοκυριά.

Οι χρήστες του Netflix στις ΗΠΑ μπορούν να πληρώσουν επιπλέον 7,99 δολάρια το μήνα για να επιτρέψουν σε ένα επιπλέον μέλος να χρησιμοποιήσει ένα λογαριασμό Netflix Standard ή Premium εκτός της κύριας τοποθεσίας, ενώ μπορούν να προστεθούν έως και δύο επιπλέον άτομα (μόνο στο πρόγραμμα Premium). Με βάση τις εξελίξεις στην Ευρώπη, το κόστος αυτό έχει οριστεί στα €3,99 μηνιαίως στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες, €5,99 στη Γαλλία και 4,99 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιπλέον χρέωση παρέχει σε κάθε άτομο ένα προφίλ, εξατομικευμένες συστάσεις, δυνατότητα σύνδεσης στην υπηρεσία και κωδικό πρόσβασης. Εναλλακτικά, υπάρχει μια διαδικασία μεταφοράς προφίλ που θα επιτρέψει σε όσους χρησιμοποιούσαν προηγουμένως δωρεάν το Netflix να δημιουργήσουν τους δικούς τους λογαριασμούς επί πληρωμή.

Οι τιμές του Netflix ξεκινούν από €4,99 το μήνα για το πρόγραμμα με διαφημίσεις. Ένα βασικό πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις, πρόσβαση σε μία συσκευή κάθε φορά και ροή HD 720p κοστίζει €7,99 δολάρια το μήνα. Το βασικό πρόγραμμα με streaming 1080p και πρόσβαση σε δύο συσκευές ταυτόχρονα τιμολογείται στα €10,99 δολάρια το μήνα και το πρόγραμμα Netflix 4K με υποστήριξη για παρακολούθηση σε τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα τιμολογείται στα €13,99 δολάρια το μήνα.

Σημειώστε ότι ενώ τα προγράμματα Standard και Premium επιτρέπουν την παρακολούθηση σε δύο έως τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα, η νέα πολιτική του Netflix αναφέρει ότι όλες αυτές οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται εντός του ίδιου νοικοκυριού.

  • Confused 1