Το Netflix σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του για τα συνδρομητικά πακέτα που προσφέρει χωρίς διαφημίσεις, μετά το τέλος της συνεχιζόμενης απεργίας των ηθοποιών του Hollywood.

Την είδηση δημοσίευσε πρώτη η Wall Street Journal, με την τιμή των μετοχών του Netflix να παρουσιάζει αύξηση γύρω στο 3%. Το Netflix συζητά την αύξηση των τιμών σε διάφορες αγορές παγκοσμίως, αλλά πιθανότατα θα ξεκινήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Από το δημοσίευμα πάντως δεν είναι άμεσα σαφές κατά πόσο θα αυξήσει τις τιμές το Netflix ή πότε ακριβώς θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές, ενώ αναμενόμενα η video streaming υπηρεσία αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

image.jpeg.cc68d49a0fa8891043e5ff8663e27b1f.jpeg

Οι συνομιλίες μεταξύ του συνδικάτου ηθοποιών SAG-AFTRA και της Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), η οποία εκπροσωπεί τα στούντιο, βρίσκονται σε εξέλιξη, με την επόμενη συνάντησή τους να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Το συνδικάτο των σεναριογράφων κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με την AMPTP την περασμένη εβδομάδα μετά από πέντε μήνες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων.

Το Netflix μείωσε τις τιμές των συνδρομητικών του προγραμμάτων σε 30 χώρες τον περασμένο Φεβρουάριο, με την Ελλάδα να μην περιλαμβάνεται στη λίστα χωρών. Τον ίδιο μήνα η εταιρεία παρουσίασε ένα σχέδιο για την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από τους συνδρομητές, το οποίο εφαρμόστηκε σε περισσότερες από 100 χώρες τον Μάιο και από τον Ιούλιο και στη χώρα μας.

  • Sad 4