Το Netflix προσπαθεί να προωθήσει στους συνδρομητές του ορισμένες λειτουργίες που μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλείς όσο πιστεύει η εταιρεία.

Για παράδειγμα, η δυνατότητα να ξαναδείτε trailer ταινιών αντί για τις ίδιες τις ταινίες δεν είναι κάτι που θα περίμενε κανείς ότι θα χρειαζόταν να έχει τη δική του ξεχωριστή ενότητα μέσα στην εφαρμογή της υπηρεσίας. Ευτυχώς, το Netflix αποφάσισε να μεταφέρει πολλά από αυτά τα -μη χρήσιμα- χαρακτηριστικά σε ένα μέρος, όμως η αλλαγή αυτή έχει κάποιες παρενέργειες.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι μια νέα καρτέλα που ονομάζεται My Netflix έρχεται σύντομα στο κύριο μενού της εφαρμογής και θα περιέχει πολλές διαφορετικές λίστες περιεχομένου. Τα downloads, οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες που έχετε δηλώσει ότι σας αρέσουν, τα trailer που έχετε παρακολουθήσει και οι υπενθυμίσεις που έχετε ορίσει θα βρίσκονται τοποθετημένες στη συγκεκριμένη ενότητα.

image.png.12e4768689e75da1762f6b08b49f5075.png

Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να γίνει ένα «ξεκαθάρισμα» στις λιγότερο δημοφιλείς ενότητες και να διατηρηθούν αυτές στις οποίες οι χρήστες χρησιμοποιούν περισσότερο. Παράλληλα όμως στο My Netflix έχουν προστεθεί μερικές πολύ χρήσιμες λίστες, προφανώς για να σας δελεάσουν να επισκεφθείτε την καρτέλα. Οι εκπομπές και οι ταινίες που έχετε αποθηκεύσει στη “λίστα μου” θα εμφανίζονται εδώ, καθώς και προτεινόμενο περιεχόμενο από το Continue Watching και Watch It Again. Σε κάθε περίπτωση, η κύρια καρτέλα του Home θα εξακολουθεί να διαθέτει ειδικές προτάσεις για τις επιλογές “Continue Watching” και “Watch it Again”.

Το “My Netflix” tab θα αλλάζει και θα προσαρμόζεται περισσότερο σε εσάς όσο περισσότερο αλληλεπιδράτε μαζί του. Ένα παράδειγμα που δίνει το Netflix, είναι αν προσθέτετε ένα θρίλερ δράσης όπως το Extraction 2 ή αν σας αρέσει κάθε σεζόν του Bridgerton, θα βλέπετε περισσότερους τίτλους σαν αυτούς στο “My Netflix” tab. Αν και κάτι τέτοιοδ δεν ακούγεται πολύ διαφορετικό από τις υπάρχουσες λίστες Recommended Based On Your Watch History και Recommended Based On Your Likes, η καρτέλα My Netflix μπορεί να λειτουργεί σαν ένας συνδυασμός των δύο. 

Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για το iOS από σήμερα και θα κυκλοφορήσει στο Android στις "αρχές Αυγούστου". 

  • Like 1