Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που τέθηκε σε λειτουργία η συνδρομητική βαθμίδα του Netflix η οποία εμφανίζει διαφημίσεις κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου, και η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει μερικά νέα χαρακτηριστικά.

Στο εγγύς μέλλον, οι συνδρομητές θα μπορούν να κατεβάζουν σειρές και ταινίες, καθώς και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις, φτάνει να παρακολουθείτε μια σειρά συνεχόμενα χωρίς διακοπές, το γνωστό binge-watching.

Σε μια ανάρτηση στο blog που δημοσιεύτηκε σήμερα, το Netflix κάνει μια αναδρομή στην έναρξη του διαφημιστικά υποστηριζόμενου πλάνου του και στο τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπεύει να δώσει στους συνδρομητές που διαθέτουν τη συγκεκριμένη συνδρομητική βαθμίδα, τη δυνατότητα να κατεβάζουν σειρές και ταινίες από το τέλος αυτής της εβδομάδας. Το Netflix ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη υπηρεσία streaming που θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους συνδρομητές του συγκεκριμένου πακέτου.

Κάτι άλλο που θα μπορούν να προσδοκούν οι συγκεκριμένοι συνδρομητές είναι λιγότερες διαφημίσεις. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η εταιρεία δηλώνει ότι θα εισαγάγει μια νέα μορφή διαφήμισης binge. Εάν ένας χρήστης παρακολουθήσει τρία συνεχόμενα επεισόδια στη σειρά, αυτή η μορφή θα ξεκινήσει, επιτρέποντας στον χρήστη να δει το τέταρτο επεισόδιο χωρίς διαφημίσεις.

Ενώ αυτές οι λειτουργίες θα έρθουν πιθανώς ως καλοδεχούμενες αλλαγές, υπάρχει και κάτι που ίσως δημιουργήσει αντιδράσεις. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι το Netflixο σχεδιάζει να επεκτείνει τις χορηγίες τίτλων. Αυτό σημαίνει ότι θα βλέπετε περισσότερες preroll διαφημίσεις που θα αναφέρουν ότι «την ταινία ή τη σειρά αυτή σας το παρουσιάζει η [όνομα εταιρείας]". Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει επεκτείνει τη δυνατότητα εκτέλεσης διαφημίσεων 10, 20 και 60 δευτερολέπτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρχικά ήταν μόνο 15 και 30 δευτερόλεπτα.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την αύξηση των τιμών στις βαθμίδες Basic και Premium σε αρκετές χώρες. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες στις οποίες το Netflix δεν έχει παρουσιάσει ακόμα τη συνδρομητική βαθμίδα με εμφάνιση διαφημίσεων.
 

  • Like 1
  • Sad 1