Το Netflix εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη μετάδοση του εμβληματικού εβδομαδιαίου προγράμματος πάλης Monday Night Raw του WWE από το 2025, σε μια συμφωνία-ορόσημο με ορίζοντα δεκαετίας.

Παράλληλα η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη αποχώρηση της εκπομπής από το γραμμικό τηλεοπτικό πρόγραμμα μετά από 30 και πλέον χρόνια στο USA Network. Πέρα από το Raw, η συμφωνία παρέχει στο Netflix διεθνή διανομή πρόσθετου περιεχομένου του WWE, όπως το Smackdown, το NXT και τα premium events, συμπεριλαμβανομένης της Wrestlemania, στη Λατινική Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν επίσημα, αλλά πηγές υποστηρίζουν ότι η πολυετής συνεργασία αποτιμάται σε πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, μια τεράστια επένδυση που προωθεί την επέκταση του Netflix στον τομέα των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων εν μέσω του εντεινόμενου ανταγωνισμού στο streaming.

Για το WWE, ο εναγκαλισμός του on-demand streaming βασίζεται σε προηγούμενες προσπάθειες απευθείας προς τον καταναλωτή όπως το πρώην WWE Network, ενώ ευθυγραμμίζεται με ισχυρούς αλγορίθμους συστάσεων και μια τεράστια εμβέλεια κοινού αφού το Netflix βρίσκεται σχεδόν σε κάθε χώρα.

Σημαντικό είναι ότι η υπάρχουσα καλοδουλεμένη συσκευή παραγωγής του Raw σημαίνει ότι το Netflix αποφεύγει πρόσθετα έξοδα, μια κατάλληλη πρόταση για πολλούς αγώνων που με βάση την πάλη, συνδυάζουν το θέαμα και πολλές φορές το δράμα. Η κίνηση αυτή συνεχίζει τη δειλή δυναμική του Netflix προς την κατεύθυνση μετάδοσης σημαντικών αθλητικών προγραμμάτων, μεταφέροντας την όλη δυναμική από τα παραδοσιακά τηλεοπτικά οχυρά στην κυριαρχία της on demand μετάδοσης στο σπίτι. Και με τους δεσμούς μεταξύ παλαιστών και οπαδών που καλλιεργούνται στο διαδίκτυο, η εξαιρετική εξατομίκευση του Netflix θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την επόμενη χρυσή εποχή του WWE. 

  • Like 3