Το Netflix φέρεται να σχεδιάζει την πρώτη του ζωντανή αθλητική μετάδοση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Netflix σχεδιάζει την πρώτη του ζωντανή μετάδοση αθλητικού γεγονότος.

Ο γίγαντας του streaming βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός τουρνουά γκολφ διασημοτήτων με τη συμμετοχή επαγγελματιών γκολφέρ και οδηγών της Φόρμουλα 1, σύμφωνα με άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν γνώση του θέματος. Οι συζητήσεις λέγεται ότι βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, αλλά αν η ιδέα υλοποιηθεί, η εκδήλωση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας αυτό το φθινόπωρο.

Πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι στο τουρνουά, πιθανότατα θα συμμετάσχουν διασημότητες από σειρές του Netflix, όπως το Drive to Survive, μια docuseries που επικεντρώνεται στους αγώνες αυτοκινήτου της Φόρμουλα 1, και το Full Swing, το οποίο προσφέρει κάλυψη των παρασκηνίων του PGA Tour.

Ενώ τα σχέδια του Netflix μπορεί να προκαλέσουν περιορισμένο ενδιαφέρον μεταξύ των φίλων του αθλητισμού, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για πρόσθετες συμφωνίες που αφορούν μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν νέες εγγραφές στην υπηρεσία streaming. Ωστόσο, μια σοβαρή προσπάθεια στον τομέα των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων θα σήμαινε την εξασφάλιση ακριβών δικαιωμάτων μετάδοσης που θα συνεπάγονταν τη μείωση του προϋπολογισμού του Netflix από άλλο περιεχόμενο που παράγει.

Μιλώντας τον Δεκέμβριο του 2022, ο Ted Sarandos, συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, φάνηκε να απορρίπτει την ιδέα να ασχοληθεί με τις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις, λέγοντας: «Δεν είδαμε ένα μονοπάτι κέρδους για την ενοικίαση μεγάλων αθλητικών εκπομπών ... Δεν είμαστε κατά του αθλητισμού, είμαστε απλώς υπέρ του κέρδους. Το Netflix μπορεί να γίνει διπλάσιο χωρίς τον αθλητισμό», κατέληγε. Ενώ οι δηλώσεις αυτές μοιάζουν λίγο πολύ με έλλειψη ενδιαφέροντος για ζωντανές αθλητικές εκπομπές, το δημοσίευμα της WSD υποδηλώνει το αντίθετο. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε πώς η εταιρεία απέρριψε κάποτε την ιδέα να λανσάρει μια διαφημιστική κατηγορία, πριν προχωρήσει σε στροφή 180 μοιρών.

Η αντίπαλη υπηρεσία streaming, Amazon Prime Video, εισήγαγε τη ζωντανή μετάδοση αθλητικών γεγονότων το 2017, μεταδίδοντας τμήματα των αγώνων Thursday Night Football του NFL κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017 σε μια συμφωνία αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Apple TV+, επίσης, έχει προσθέσει ζωντανό περιεχόμενο επαγγελματικών αθλημάτων στις προσφορές του, αποκτώντας τα δικαιώματα προβολής του MLS, του μεγαλύτερου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ.

Το Netflix έχει ήδη ασχοληθεί με τις ζωντανές μεταδόσεις, ξεκινώντας με τη μετάδοση ενός stand-up comedy με τον Chris Rock, τον περασμένο Μάρτιο. Η δεύτερη προσπάθειά του να μεταδώσει ένα ζωντανό γεγονός, ωστόσο, κατέληξε σε τεράστια προβλήματα τον περασμένο Απρίλιο, όταν τεχνικές δυσλειτουργίες κατέστρεψαν τη μετάδοση του ειδικού αφιερώματος Love is Blind. Το Netflix κατέληξε να μοιραστεί μια ηχογράφηση της εκπομπής.