Εν μέσω της προσπάθειας της εταιρίας να εδραιωθεί και στην βιομηχανία των podcasts, ανακοινώθηκε ότι η δημοφιλέστερη μουσική streaming πλατφόρμα, έγινε για πρώτη φορά κερδοφόρα.

Χρειάστηκαν περίπου 13 χρόνια και 96 εκ. συνδρομητές, μέχρις ότου το Spotify αρχίσει να "βγάζει λεφτά". "Για πρώτη φορά στην ιστορία, όλοι μας οι οικονομικοί δείκτες ήταν θετικοί", σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας. Συγκεκριμένα, το Spotify πέτυχε λειτουργικά έσοδα της τάξης των 96 εκ. ευρώ για το 2018. Σίγουρα ενθαρρυντικό σημάδι το οποίο "δείχνει" προς τα που κινείται πλέον η μουσική βιομηχανία, η οποία "αγκαλιάζει" τις ψηφιακές πλατφόρμες διανομής ολοένα και περισσότερο.

Οι 96 εκατομμύρια συνδρομητές του πρωτοπόρου Spotify, είναι σχεδόν διπλάσιοι συγκριτικά με τους 50 εκ. συνδρομητές του Apple Music, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε ότι είχε 207 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες -free και premium- μόνο το προηγούμενο τρίμηνο. Βέβαια, η συγκεκριμένη εξέλιξη πιθανότητα να μην διαρκέσει για πολύ ακόμη, καθώς η εταιρία αναμένει απώλειες από 50 έως 100 εκ. ευρώ για το επόμενο τρίμηνο, και 200 έως 360 εκ. ευρώ για όλο το οικονομικό έτος 2019.

TheVerge