Ο «πόλεμος» ανάμεσα στις κορυφαίες streaming υπηρεσίες μουσικής, το Spotify και το Apple Music συνεχίζεται, με κερδισμένους τους καταναλωτές και ειδικότερα αυτούς που ακόμα σκέφτονται να γίνουν συνδρομητές.

Με την τελευταία του ανακοίνωση, το Spotify «ματσάρει» τη χρονική διάρκεια που κάποιος χρήστης της υπηρεσίας του μπορεί να χρησιμοποιήσει δωρεάν τη Premiun συνδρομή, ανεβάζοντας στους τρεις μήνες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τον 1 μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το Spotify, η κίνηση αυτή είναι μόνιμη και δεν αποτελεί προσωρινή προσφορά ενώ είναι σε ισχύ από σήμερα σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσία η υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας. Αρχικά όμως θα διατίθεται για χρήστες που είτε ανήκουν σε κάποιο φοιτητικό πακέτο είτε είναι ήδη μέλη στο δωρεάν πακέτο του Spotify με διαφημίσεις και χωρίς offline downlaods, χωρίς να έχουν δοκιμάσει ποτέ μια Premium συνδρομή.

Τους επόμενους μήνες η προσφορά της δωρεάν συνδρομής 3 μηνών στο Premium πακέτο θα λάβουν και όσοι διαθέτουν οικογενειακή συνδρομή ενώ μετά τη συμπλήρωση του χρονικού διαστήματος, η χρέωση επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα που είναι €6,99 μηνιαίως. Αν και το Spotify προσπαθεί -όπως άλλωστε και η Apple- να μετατρέψει σε Premium συνδρομητές όσους χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία του μέσα από το δωρεάν πακέτο, την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει την τακτική του διαμοιρασμού μιας συνδρομής από διαφορετικά άτομα. 

Engadget