Το Spotify πειραματίζεται επί του παρόντος με την αποκλειστικότητα εμφάνισης στίχων μόνο για συνδρομητές της Premium βαθμίδας.

Ορισμένοι χρήστες της δωρεάν βαθμίδας που υποστηρίζεται από διαφημίσεις παρατήρησαν πρόσφατα ότι έχασαν τη δυνατότητα να βλέπουν τους στίχους εντός της εφαρμογής, οι οποίοι συνήθως εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης όταν ξεκινάει ένα τραγούδι, πατώντας το αντίστοικο κουμπί. Αντ' αυτού, εμφανίζεται ένα μήνυμα που τους υποδεικνύει ότι μπορούν να "απολαμβάνουν στίχους με μια Premium συνδρομή", παρέχοντας έναν σύνδεσμο για να εγγραφούν στην υπηρεσία. Η εταιρεία πρόσθεσε μετά από μια μεγάλη αναμονή τη δυνατότητα εμφάνισης στίχων στα μέσα του 2020 για όλους τους χρήστες της υπηρεσίας. 

Σε μια δήλωση του στο Verge, το Spotify επιβεβαίωσε ότι επί του παρόντος δοκιμάζει αυτή την ιδέα με έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών σε διάφορες αγορές. Εάν υπάρξει αύξηση των εγγραφών μεταξύ εκείνων που έχουν χάσει την πρόσβαση στους στίχους, η εταιρεία μπορεί να ενθαρρυνθεί να επεκτείνει αυτή την αλλαγή ευρύτερα. Ωστόσο, αν υπάρξουν αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών της δωρεάν βαθμίδας, το Spotify ενδέχεται να εγκαταλείψει αυτή την ιδέα.

H δοκιμή αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Spotify να ενθαρρύνει τους χρήστες του να μεταφερθούν στη συνδρομητική του πρόταση, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να βγάλει κέρδη μετά την ανακοίνωση ζημιών στο τελευταίο τρίμηνο. Ο ισολογισμός της βρίσκεται υπό πίεση εν μέρει λόγω των τεράστιων επενδύσεων σε podcasts, οι οποίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, δεν πήγαν καλά για την εταιρεία. Το Spotify ξόδεψε επίσης ένα σημαντικό ποσό για αποζημιώσεις μετά την απόλυση του 6% του εργατικού δυναμικού της νωρίτερα μέσα στο έτος.

Για τους χρήστες στις ΗΠΑ, το Spotify Premium κοστίζει σήμερα 10,99 δολάρια το μήνα για έναν ατομικό λογαριασμό και 14,99 δολάρια το μήνα για την επιλογή Duo, η οποία προσφέρει δύο λογαριασμούς Premium για δύο άτομα που ζουν μαζί. Στην Ελλάδα και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μετά τις πρόσφατες αυξήσεις, το ατομικό πρόγραμμα κοστίζει 7,99€ (από 6,99€), το Duo κοστίζει 10,49€ (από 8,99 €), το Family κοστίζει 12,99€ (από 11,99€) ενώ η τιμή του μαθητικού προγράμματος ανεβαίνει στα 4,99 € από 3,49 €.

Το Spotify προσφέρει τακτικά δωρεάν δοκιμές και άλλες προσφορές όπου στην Ελλάδα καθένα από τα παραπάνω πακέτα, προσφέρει τον πρώτο μήνα δωρεάν.