Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες Hollywood Reporter και Deadline, η WarnerMedia –που ανήκει στην AT&T- βρίσκεται στα τελικά στάδια για να κλείσει μία σημαντική συμφωνία με το στούντιο παραγωγής του J.J. Abrams και της γυναίκας του Katie McGrath, Bad Robot.

Η συμφωνία αγγίζει τα $500 εκατομμύρια δολάρια, και η WarnerMedia βρίσκεται στα τελικά στάδια οριστικοποίησης της κερδίζοντας στο νήμα την Apple. Η Bad Robot είχε σύμφωνα με πληροφορίες προσφορές από αρκετές Internet-focused εταιρείες όπως είναι οι Amazon, Apple και Netflix αλλά και από περισσότερο «παραδοσιακές εταιρείες ψυχαγωγίας» όπως οι Comcast και Sony.

Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι η Apple βρέθηκε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Bad Robot, ωστόσο η WarnerMedia προσέφερε τελικά περισσότερα και κατάφερε να κλείσει την συμφωνία, που είναι η μεγαλύτερη του είδους, αν λάβουμε υπόψη την συμφωνία της Warner Bros. TV με τον παραγωγό Greg Berlanti ($400 εκατομμύρια), την συμφωνία αξίας $300 εκατομμυρίων του Netflix με το στούντιο του Ryan Murphy ή την συμφωνία $100 εκατομμυρίων επίσης του Netflix με την Shonda Rhimes.

dims.jpg.40f0df8c6b07fee5297699e121e095fd.jpg

Κάτω από τη νέα συμφωνία, η Bad Robot θα συνεχίσει να δημιουργεί και να αναπτύσσει νέα πρότζεκτ για την WarnerMedia και να επιβλέπει άλλους παραγωγούς στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση ή σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Bad Robot, προτίμησε την Warner Media, όχι μόνο για τα χρήματα της, αλλά και γιατί ειδικεύεται στην διανομή τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, την ώρα που άλλες εταιρείες streaming, όπως η Apple TV+ -που επιπλέον δεν είναι ακόμα διαθέσιμη- δεν έχουν ακόμα αυτή την εμβέλεια. Η Bad Robot πάντως θα συνεχίσει να δημιουργεί σειρές ή τηλεοπτικές ταινίες για άλλες υπηρεσίες και πλατφόρμες, και βεβαίως είναι ελεύθερη να εργάζεται πάνω σε πρότζεκτ όπως τα Stephen King's Lisey's Story και My Glory Was I Had Such Friends που θα δούμε στο Apple TV+ για παράδειγμα.  

Engadget