Η Activision Blizzard, γνωστή για τα Call of Duty, Warcraft και World of Warcraft, StarCraft, Diablo και άλλων σούπερ επιτυχημένων franchises στον χώρο του gaming ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την Βρετανική εταιρεία παιχνιδιών που βρίσκεται πίσω από το Candy Crush Saga, έναντι 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με την εξαγορά, η εταιρεία King Digital Entertainment θα ενισχύσει σημαντικά την συνολική προσφορά της Activision Blizzard στον χώρο του mobile gaming ενώ θα δώσει στην Βρετανική εταιρεία την δυνατότητα να αναπτύξει νέους τίτλους. “Τα έσοδα και τα κέρδη συνολικά ενισχύουν την θέση μας ως η μεγαλύτερη, περισσότερο επικερδής ανεξάρτητη εταιρεία στην διαδραστική ψυχαγωγία” δήλωση ο Bobby Kotick, CEO της Activision Blizzard.

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, διαβάζουμε ότι τώρα αναμένει να γίνει “παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του mobile gaming – τον μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα στον χώρο της διαδραστικής ψυχαγωγία, που αναμένεται να αποφέρει $36 δισεκατομμύρια σε έσοδα μέχρι το τέλος του 2015 και αναμένεται να αναπτυχθεί σχεδόν κατά 50% από το 2015 έως στο 2019”.

 

Να αναφέρουμε ότι η Activision Blizzard παρουσίασε πολύ καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με κέρδη $127 εκατομμυρίων, σε σχέση με τις απώλειες $23 εκατομμυρίων το 2014. Η συμφωνία με την King Digital Entertainment αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη το 2016, μετά τις σχετικές εγκρίσεις των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών.

 

 

Link.png Site: ArsTechnica