Θυμάστε πέρυσι, τέτοια εποχή περίπου, που η Blizzard είχε ανακοινώσει πως μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες χρήσης του ονόματος Battle.net για την online multiplayer πλατφόρμα της θα το άλλαζε σε… Blizzard Technology για να ταιριάζει και με τις υπόλοιπες ονομασίες των υπηρεσιών της, Blizzard Streaming και Blizzard Voice;

Οι Blizzard και Activision πάντως δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην παραπάνω αλλαγή. Αυτό φάνηκε από τον περασμένο Μάϊο, όταν και ανακοίνωσαν ότι το Destiny 2 για όσους χρησιμοποιούν PC για να παίζουν παιχνίδια θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μέσω του Battle.net. Και αυτό παρόλο που ο rebranded “Blizzard Launcher” είχε ήδη ηλικία δύο μηνών και παρόλο που κανείς στην πραγματικότητα δεν τον αποκαλούσε με αυτή την ονομασία. Από ότι φαίνεται, η Blizzard αναγνώρισε τη σύγχυση που επικράτησε, και… επιστρέφει στην επωνυμία Battle.net, μία ονομασία που πάντως δεν εγκατέλειψε ποτέ πλήρως, κάνοντας όμως μια μικρή αλλαγή.

 

Σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της, η εταιρεία εξηγεί ότι η online υπηρεσία της θα έχει από εδώ και πέρα την ονομασία Blizzard Battle.net. “Όταν ανακοινώσαμε ότι θα απομακρυνόμασταν από την ονομασία Battle.net για την online-gaming υπηρεσία μας, υποψιαστήκαμε ότι η αλλαγή θα ήταν δύσκολη, αφού γνωρίζαμε ότι το Battle.net ήταν κάτι ιδιαίτερο - αντιπροσωπεύει χρόνια κοινής ιστορίας και απόλαυσης, κοινότητας και φιλίας, για όλους εμάς και τους παίκτες μας. Το Battle.net είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα των παιχνιδιών Blizzard και ο συνδετικός ιστός που συνδέει τους παίκτες της Blizzard μεταξύ τους από το 1996. Δεν σκοπεύαμε σε καμία περίπτωση να απομακρύνουμε τη τεχνολογία, αλλά μετά την αλλαγή της επωνυμίας , ακούσαμε τα σχόλια σας και τις ιδέες σας, και μετά από περαιτέρω σκέψη, συμφωνήσαμε ότι το όνομα πρέπει να παραμείνει, προσθέτοντας σ' αυτό για έντυπα μέσα την ονομασία της εταιρείας. Και σαν ένας κατασκευαστής που ήταν γνωστός ως Silicon & Synapse, και Chaos Studios, οι ονομασίες αναγνωρίζουμε πως είναι εξίσου σημαντικές”.

 

Παράλληλα η Blizzard δημοσίευσε και το νέο λογότυπο της υπηρεσίας με βάση την ανανεωμένη ονομασία.

 

WS6KBZEZAFTA1502739438225.jpg

 

Link.png Site: ArsTechnica