Όπως έχει γίνει γνωστό, η Blizzard ετοιμάζει remastered εκδόσεις τριών παλαιότερων αλλά ιδιαίτερα δημοφιλών παιχνιδιών, του StarCraft και των Warcraft III και Diablo II.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι το StarCraft Remastered, δηλαδή το γνωστό RTS με αναβαθμισμένα γραφικά 4K και ορισμένες πρόσθετες βελτιώσεις θα κυκλοφορήσει στις 14 Αυγούστου έναντι $14,99.

 

Το παιχνίδι του 1998 διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά για τις μονάδες, τα κτίρια και τα εφέ και επομένως το StarCraft: Remastered δείχνει σαν… καινούριο, ωστόσο το gameplay συνεχίζει να διαθέτει την κλασική αίσθηση StarCraft. Από την Blizzard επιβεβαίωσαν ότι δεν επιθυμούσαν να επέμβουν σε καμία περίπτωση στο gameplay. Απλώς θέλαμε μία “μίξη του παλαιού με το μοντέρνο” είπε ο παραγωγός της Blizzard Classic Games, Pete Stilwell.

 

Η δουλειά πάνω στο project ξεκίνησε περίπου ενάμιση χρόνο νωρίτερα και στην αρχή οι μηχανικοί της εταιρείας έπρεπε να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο κώδικα μπορούσαν, ενώ έπρεπε να εντοπίσουν και τα πρωτότυπα αρχεία ήχου – οι εγγραφές φωνής είχαν χαθεί ωσότου ένα μέλος της ομάδας ήχου της εταιρείας κατάφερε να εντοπίσει αντίγραφα ασφαλείας. Όσον αφορά στον ήχο, έγινε επίσης remastering.

 

gallery_286955_4041_126982.jpg

 

Πέρα από το remastering στα γραφικά και στον ήχο ή τον σχολιασμό, το StarCraft: Remastered έρχεται με ορισμένες προσθήκες. Τώρα, το πλήκτρο F5 είναι η προεπιλογή για την “επιστροφή στα παλαιά γραφικά του παιχνιδιού”. Μόλις το πατήσετε, η ανάλυση θα επιστρέψει στα κλασικά 640 x 480 pixels. Το πλήκτρο επίσης F7 είναι για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση ενός συνδυασμού φωτισμού σε πραγματικό χρόνο και διάφορων εφέ περιβάλλοντος (π.χ πατώντας το πλήκτρο, ο gamer μπορεί να δει κύματα θερμότητας στην λάβα).

 

Η Remastered έκδοση του StarCraft επίσης έρχεται με υποστήριξη αναλογίας 16:9 ή και μέχρι και 21:9 όσον αφορά στην ανάλυση αντί για τα 4:3 που υποστήριζε το πρωτότυπο.

 

 

Link.png Site: GSMArena