Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών συγχωνεύτηκαν μετά από συμφωνία που θα ταράξει τα νερά ολόκληρης της βιομηχανίας ψυχαγωγίας.

 

Η αμερικανική Activision είναι γνωστή στους κατόχους κονσολών και PC μέσα από τίτλους που έχουν αφήσει εποχή όπως η σειρά Call of Duty, Guitar Hero αλλά και από τις μεταφορές κινηματογραφικών ταινιών στις κονσόλες, όπως το Spider Man και το X-Men. Η Blizzard από την άλλη, ανήκει στη γαλλική Vivendi και είναι η εταιρεία που έχει αναπτύξει τα δύο πιο δημοφιλή παιχνίδια Διαδικτύου, το World of Warcraft και το Starcraft, που παίζονται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

 

Ως μέρος της συμφωνίας, η Blizzard θα επενδύσει δύο δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση, ενώ η Activision θα συνεισφέρει ένα δισεκατομμύριο. Ελπίδα των δύο εταιρειών είναι ο συνδυασμός των διαφορετικών ισχυρών σημείων της κάθε μιας για την απόκτηση πλεονεκτήματος σε όλες τις αγορές ψυχαγωγίας. Η Blizzard διατηρεί ισχυρή παρουσία στην Ασία με τα διαδικτυακά παιχνίδια που έχει αναπτύξει, ενώ η Activision έχει αναπτύξει πολύ γνωστούς τίτλους και για τις τρεις κονσόλες επόμενης γενιάς.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr