Η BlizzCon 2020 έπεσε και αυτή θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η BlizzCon ανήκει και αυτή πια στη λίστα των μεγάλων συνεδρίων και εκδηλώσεων που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αν και τυπικά η έκθεση BlizzCon πραγματοποιείται τον Νοέμβριο, η Blizzard έλαβε από τώρα την απόφαση να ακυρώσει τη φετινή έκθεση.

Η γνωστή εταιρεία παραγωγής και διανομής τίτλων παιχνιδιών είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι διερευνούσε τις επιλογές της για να προσδιορίσει αν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί η BlizzCon.

«Τελικά, αφού εξετάσαμε τις επιλογές μας καταλήξαμε στην πολύ δύσκολη απόφαση να μην έχουμε την BlizzCon φέτος» έγραψε σε ανάρτηση της στο blog της εταιρείας η εκτελεστική παραγωγός της έκθεσης Saralyn Smith.

Η Blizzard φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει την έκθεση με κάποια ψηφιακή/ online εκδήλωση αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Όμως συνήθως η BlizzCon φιλοξενούσε διάφορους διαγωνισμούς και εκδηλώσεις esports, συμπεριλαμβανομένων των Overwatch World Cup και World of Warcraft Arena World Championship καθώς και των μεγάλων πρωταθλημάτων StarCraft II και Hearthstone οπότε η εταιρεία αναγκαστικά «κοιτάζει για εναλλακτικές λύσεις για να υποστηρίξει μέρος του υψηλού επιπέδου διαγωνιστικού μέρους της έκθεσης». Όλοι οι αγώνες της κανονικής σεζόν του Overwatch League και της σεζόν World of Warcraft Arena World Championship Battle of Azeroth πραγματοποιούνται μόνο online φέτος. Οι μεγάλοι τελικοί του StarCraft II εντωμεταξύ είχαν ήδη αφαιρεθεί από τη φετινή έκθεση BlizzCon για χάρη του νέου ESL Pro Tour.  

Blizzcon.jpg.246e55f0eb48697224808253e0f8e016.jpg