Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και λίγο μετά το λανσάρισμα ενός εκ των πλέον γνωστών τίτλων της σειράς Call of Duty, του Modern Warfare 2, η κοινότητα του gaming παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την "αφαίμαξη" του στούντιο που βρισκόταν πίσω από τον τίτλο, έπειτα από διαφωνία των επικεφαλής του με τη διοίκηση της εταιρείας.

Οι Τζέισον Γουέστ και Βινς Ζαμπέλα αποχώρησαν με επεισοδιακό τρόπο από την Infinity Ward, παίρνοντάς μαζί τους αρκετούς προγραμματιστές και στελέχη της εταιρείας, την ώρα που οι μηνύσεις έπεφταν εκατέρωθεν.

 

Το δίδυμο στην πορεία έφτιαξε το δικό του στούντιο, τη Respawn Entertainment και μάλιστα προχώρησε σε συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριες εταιρείες των πρώην εργοδοτών του, την EA! Κάποια πρώτα δείγματα γραφής του πήραμε ήδη με το Titanfall ενώ ετοιμαζόμαστε για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις με το Titanfall 2 που βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Οι Γουέστ και Ζαμπέλα κατά πάσα πιθανότητα ούτε να ακούν δεν θα θέλουν για την Activision πλέον, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους συνεργάτες τους στην Infinity Ward που τους ακολούθησαν στην πόρτα της εξόδου.

 

Η Activision, βλέπετε, αποφασίζοντας να ξεγράψει τα παλιά, προχώρησε στην επαναπρόσληψη του Τοντ Άλντερμαν, ο οποίος έχοντας στο μεταξύ ιδρύσει το δικό του στούντιο και περάσει και από τη Riot Games, πείστηκε να επιστρέψει στα παλιά του "λημέρια". Η θέση που του δόθηκε είναι αυτή του επικεφαλής multiplayer, ρόλος-κλειδί όπως μπορείτε να φανταστείτε σε έναν τίτλο που βασίζεται τόσο πολύ στο online κομμάτι του. Πρόθεση της Activision εξ' άλλου ήταν να ψάξει για νέες ιδέες και φρέσκες προσεγγίσεις, μιας που υπάρχει η πεποίθηση πως η σειρά αρχίζει σιγά-σιγά και φθείρεται.

 

Αν αναλογιστεί κανείς λοιπόν πως μαζί με τα Skylanders αποτελούν ό,τι πιο δυνατό έχει η εταιρεία από πλευράς franchises, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται πως οι φρέσκες ιδέες, είναι επιτακτικές. Ακόμα κι αν προέρχονται από έναν πρώην... πρώην!