Η διάθεση του πολυναναμενόμενου update του παιχνιδιού Cyberpunk 2077 για τις κονσόλες νέας γενιάς PS5 και Xbox Series X|S ξεκίνησε από εχθές.

Το Patch 1.5 αποτελεί ένα μεγάλο update που είναι διαθέσιμο για όλες τις πλατφόρμες φέρνοντας πολλές βελτιώσεις νέας γενιάς και μεγάλες αλλαγές στο gameplay.

Οι βελτιώσεις όσον αφορά τις κονσόλες περιλαμβάνουν υποστήριξη για ray tracing και για την ανάλυση 4K με dynamic scaling, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και ποικιλία αλλαγών σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο απεικόνισης. Στο PS5, το Patch 1.5 περιλαμβάνει υποστήριξη για τις δυναμικές σκανδάλες (adaptive triggers), την απτική ανάδραση ή ακόμα και τα ηχεία στο χειριστήριο DualSense. 

Η ενημέρωση φέρνει επίσης λειτουργίες απόδοσης και ray tracing για τα Xbox Series X και PS5, με τη λειτουργία υψηλής απόδοσης (Performance Mode) να προσφέρει 60 fps σε ανάλυση 4K την ώρα που στην ίδια ανάλυση η λειτουργία ray-tracing (Ray Tracing Mode) προσφέρει 30 fps με υποστήριξη για local ray traced shadows. Το Xbox Series S διαθέτει μόνο Performance Mode στην ανάλυση 1.440p και στα 30 fps. Το μέγεθος του Patch 1.5 σε κάθε πλατφόρμα είναι περίπου 50GB και αν παίζεται το παιχνίδι στο PS5 θα χρειαστεί να επιλέξετε χειροκίνητα τη νέα έκδοση και να επανεγκαταστήσετε το παιχνίδι για να λάβετε όλες τις νέες βελτιώσεις. Ενδέχεται να χρειαστεί επίσης να μεταφέρετε το save σας χειροκίνητα στη νέα έκδοση του παιχνιδιού επίσης, καθώς όπως είναι γνωστό, όσοι έπαιζαν στο PS5 μέχρι πρόσφατα έπαιζαν με την έκδοση PS4 του τίτλου. Παρέχεται επίσης και ένα 5ωρο trial του παιχνιδιού μέχρι τις 15 Μαρτίου τόσο για το PS5 όσο και για τα Xbox Series X|S με τη πρόοδο σας στη δοκιμαστική έκδοση να μπορεί να μεταφερθεί στην κανονική έκδοση του παιχνιδιού εφόσον επιλέξετε να την αγοράσετε. 

cyberpunk-2077-patch-1.5.jpg

Υπάρχουν πολλές άλλες αλλαγές στο Cyberpunk 2077 που βελτιώνουν το gameplay για όλους τους παίκτες, με τη CD Projekt Red να επεξεργάζεται εκ νέου το σύστημα των perks με νέα skill trees, με τις αλλαγές να περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επιβίωσης σε τελικά χτυπήματα και ένα μαχαίρι για ρίψεις. Οι NPCs έχουν επίσης βελτιωθεί για να γίνουν αποτελεσματικότεροι στις μάχες, με ανανεωμένα animations. Μεγάλες αλλαγές επίσης έχουν γίνει στη συμπεριφορά του πλήθους, όπου οι NPCs μπορούν να τραβούν όπλα, να τσακώνονται μεταξύ τους ή να αντιδρούν στον τρόπο που οδηγείτε. Όσον αφορά τα οχήματα, όλα τα ποδήλατα διαθέτουν πλέον τροχούς που «φωτίζονται» εφόσον ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό ενώ έχουν γίνει και πολλές βελτιώσεις στον τρόπο ελέγχου των οχημάτων, με καλύτερη πέδηση, ρεαλιστικότερη συμπεριφορά της ανάρτησης ή ακόμα και δυνατότητα πραγματοποίησης burnouts. 

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στην γενικότερη οικονομία του παιχνιδιού, με τα αυτοκίνητα πλέον να στοιχίζουν λιγότερο και οι αποστολές να «πληρώνουν» περισσότερα χρήματα. Με το Patch 1.5 επίσης έρχονται και νέα όπλα, που περιλαμβάνουν νέες διόπτρες κ.ά. Παρέχονται επίσης δυνατότητες αλλαγής της εμφάνισης του χαρακτήρα σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και τέσσερα νέα μέρη για να νοικιάσετε για τη βάση σας, με δυνατότητα αλλαγής της εμφάνισης του εσωτερικού του διαμερίσματος.  

H CD Projekt Red επίσης έκανε γνωστό ότι έχει προσθέσει ορισμένα «μυστικά» στο παιχνίδι, που αποτελούν μέρος του Patch 1.5 και που θα ευχαριστήσουν όλους τους παίκτες του παιχνιδιού αν και ορισμένα από αυτά, λόγω τεχνικών δυσκολιών, δεν θα είναι διαθέσιμα στις εκδόσεις του Cyberpunk 2077 για παλαιότερες κονσόλες.

Αν επίσης παίζετε το παιχνίδι στο PC, θα βρείτε ένα νέο benchmark mode και ένα νέο walking toggle όταν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο. Ο developer του παιχνιδιού έχει επίσης ενεργοποιήσει το VRS (Variable Rate Shading) για τη βελτίωση του rendering ενώ πρόσθεσε και υποστήριξη για την τεχνολογία Fidelity FX Super Resolution (FSR) της AMD. 

Όπως είναι πασίγνωστο πλέον, το Cyberpunk 2077 διατέθηκε με πολλά bugs και προβλήματα με την εταιρεία να προχωρά στη διάθεση αρκετών patches και hotfixes για να βελτιώσει τα πράγματα. Πέρασαν ωστόσο μήνες από τότε που διατέθηκε το τελευταίο patch (Patch 1.31) οπότε αυτή η τελευταία μεγάλη ενημέρωση (Patch 1.5) θα χαροποιήσει όλους τους χρήστες. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω και στο next-gen update του The Witcher 3: Wild Hunt. 
 

  • Like 3