Ένα νέο mod έρχεται να αναθεωρήσει τις υφές (textures) στο Cyberpunk 2077 για να κάνει τα πάντα, από μία ρωγμή σε ένα παράθυρο έως το γκράφιτι σε έναν τοίχο να φαίνονται καθαρά και εξαιρετικά λεπτομερή, σαν πραγματικά.

Ο γνωστός modder «Halk Hogan» πρόκειται να διαθέσει στις 12 Μαρτίου το πολυαναμενόμενο Cyberpunk 2077 HD Reworked Project, ένα εντυπωσιακό mod που βελτιώνει σημαντικά τα textures στο φουτουριστικό RPG της CD Projekt RED. Πρόκειται για τη νέα «δουλειά» του modder μετά το The Witcher 3 HD Reworked Project το οποίο ενσωματώθηκε στην επίσημη next-gen ενημέρωση του τίτλου.

Το Cyberpunk 2077 HD Reworked Project ενημερώνει πολλά textures εντός του παιχνιδιού για να βελτιώσει την ευκρίνεια, τη συνολική λεπτομέρεια και εν τέλη την αληθοφάνεια χωρίς να αλλάζει τις αρχικές προθέσεις των σχεδιαστών και καλλιτεχνών της εταιρείας ανάπτυξης ή την κατεύθυνση από την άποψη της τέχνης. Τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από φανερά στο τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η εντυπωσιακή αναβάθμιση καλύπτει σχεδόν τα πάντα στο παιχνίδι, από το οδόστρωμα ή τις ρωγμές σε παράθυρα, έως ελαστικά αυτοκινήτων, γκράφιτι σε τοίχους και πολλά άλλα. Αυτό ωστόσο που καθιστά ακόμα πιο εντυπωσιακό το εγχείρημα, είναι η έκταση της Night City, που όπως είναι γνωστό είναι τεράστια.

Με ή χωρίς το texture mod, το Cyberpunk 2077 είναι ένα από εντυπωσιακότερα από οπτικής άποψης παιχνίδια που είναι διαθέσιμα σήμερα ενώ δεν είναι μυστικό ότι για τρέξει κάποιος το παιχνίδι με ενεργοποιημένο το ray tracing απαιτείται μία αρκετά ικανή -και ακριβή- κάρτα γραφικών. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί μία τεχνολογία σαν την DLSS για να διατηρηθεί η απόδοση σε υψηλό επίπεδο. Τα καλά νέα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το συγκεκριμένο mod δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση στο παιχνίδι εφόσον υπάρχει διαθέσιμη αρκετή VRAM για τις νέες υφές.

Το Cyberpunk 2077 αποτελεί το 2023 μία πολύ διαφορετική εμπειρία από αυτήν που είχαν οι gamers κατά το λανσάρισμα, αφού έχουν γίνει πολλές ενημερώσεις και έχουν διατεθεί patches που μετατρέπουν το παιχνίδι σε μία αρκετά πιο συναρπαστική εμπειρία, και μάλιστα χωρίς…προβλήματα. Αυτή τη περίοδο, βρίσκεται υπό ανάπτυξη και το επίσημο expansion με την ονομασία «Phantom Liberty». Η CD Projekt RED επίσης συνεργάζεται με τη NVIDIA για να διατεθεί μία ενημέρωση (Ray Tracing: Overdrive) που θα προσθέτει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά ray tracing στο παιχνίδι. Σε αυτή τη περίπτωση ωστόσο, θα απαιτείται η χρήση πιθανόν μίας τελευταίας γενιάς GeForce RTX 40 Series κάρτας γραφικών και η τεχνολογία DLSS 3 (Frame Generation).

  • Like 4
  • Thanks 1