Η εταιρεία CD Projekt Red ανακοίνωσε πρόσφατα αρκετά νέα παιχνίδια και πρότζεκτ που έχει υπό ανάπτυξη, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και ορισμένα από το δημοφιλές franchise «The Witcher».

Ένα από αυτά τα πρότζεκτ είχε το κωδικό όνομα «Canis Majoris», το οποίο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι της σειράς The Witcher που θα βασίζεται στην μηχανή γραφικών Unreal Engine 5 και αναπτύσσεται από ένα εξωτερικό στούντιο. Πρόσφατα, η CD Projekt Red έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ. Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, το «Canis Majoris» είναι στην πραγματικότητα ένα remake του πρώτου τίτλου της δημοφιλούς σειράς.

Το πολωνικό στούντιο Fool’s Theory αναπτύσσει επί του παρόντος το remake του The Witcher υπό την επίβλεψη της CD Projekt Red. Λογικά, θα κάνουμε μερικά ακόμη χρόνια να δούμε το παιχνίδι, καθώς όπως μάθαμε το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης. Η εταιρεία λέει ότι θα χρειαστεί λίγο ακόμα χρόνο για να αρχίσει να μιλάει για το πρότζεκτ με περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά επιβεβαίωσε ότι το στούντιο Fool's Theory αναπτύσσει το The Witcher Remake από την αρχή χρησιμοποιώντας το ίδιο σύνολο εργαλείων που χρησιμοποιεί και η CD Projekt Red για τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς. Να αναφέρουμε ότι υπάρχει η σχετική εμπειρία από την εταιρεία Fool's Theory καθώς στις τάξεις της διαθέτει αρκετούς developers που εργάστηκαν στα The Witcher 2: Assassins of Kings και The Witcher 3: Wild Hunt.

Η επιστροφή εκεί όπου ξεκίνησαν όλα έχει μεγάλη σημασία και νόημα για τη CD Projekt Red. Το The Witcher κυκλοφόρησε το 2007. Αν και αποδείχτηκε ότι έτυχε αρκετά καλής αποδοχής, με το The Witcher 3 (βοήθησε και η σειρά του Netflix βεβαίως) η δημοτικότητα του franchise έφτασε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι παίκτες που γνώρισαν τη σειρά με τα τελευταία παιχνίδια θα θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις προηγούμενες περιπέτειες του Geralt of Rivia.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι το παιχνίδι «The Witcher» κυκλοφόρησε μόνο για PC και Mac. Αν και οι εκδόσεις του παιχνιδιού για τις κονσόλες PS3 και Xbox 360 ανακοινώθηκαν, εντούτοις δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Αυτή τη φορά ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο για τη CD Projekt Red να μην κυκλοφορήσει εκδόσεις του παιχνιδιού για τις νέες κονσόλες, δεδομένου ότι το κοινό τους πλέον είναι πολύ μεγαλύτερο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα παιχνίδια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη από την εταιρεία CD Projekt Red, έχουμε το Orion, που αποτελεί το κωδικό όνομα του sequel του Cyberpunk 2077 και τρία παιχνίδια από τη σειρά The Witcher που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε μία περίοδο έξι ετών. Το πρώτο παιχνίδι της νέας τριλογίας έχει το κωδικό όνομα «Polaris». Το στούντιο που ανέπτυξε το The Flame and the Flood, The Molasses Flood, αναπτύσσει για λογαριασμό της CD Projekt Red το παιχνίδι με την ονομασία «Sirius», που αποτελεί ένα spinoff από το σύμπαν του The Witcher με στοιχεία solo και multiplayer που θα απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό. 

Η CD Projekt Red επίσης αναπτύσσει ένα ολοκαίνουριο «σύμπαν», με τον πρώτο τίτλο να ονομάζεται «Hadar». Επειδή, τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της ιδέας άρχισαν το 2021, βρισκόμαστε αρκετά χρόνια μακριά από την επίσημη παρουσίαση του πρώτου τίτλου που θα βασίζεται στο νέο σύμπαν της εταιρείας.

  • Like 8
  • Confused 1