Η Virtusphere είναι ότι ονειρεύεται κάθε gamer . Ο τρόπος για να έχεις μια εμπειρία στο παιχνίδι που να είναι συγκρίσιμη με τον πραγματικό κόσμο. Να μπορείς να τρέχεις να κρύβεσαι να περπατάς , να πέφτεις να σηκώνεσαι χωρίς περιορισμούς. Απίθανο ε;

 

Και όμως είναι κάτι το οποίο σήμερα είναι εφικτό …

 

Η Virtusphere ουσιαστικά είναι μια σφαίρα μεγάλου μεγέθους που είναι κατασκευασμένη από πλαστικό (αν και τα πρώτα μοντέλα ήταν μεταλικά), και ο χρήστης μπαίνει μέσα . Η σφαίρα στηρίζεται σε μία βάση η οποία είναι εφοδιασμένη με ρόδες οι οποίες επιτρέπουν στη σφαίρα να κυλά ελεύθερα πάνω τους προς κάθε κατεύθυνση και με οποιαδήποτε ταχύτητα (αργά ή γρήγορα).

 

Ο χρήστης μπαίνει μέσα από ένα άνοιγμα το οποίο στην συνέχεια σφραγίζεται και πλέον αν φορά και την ειδική συσκευή η οποία προβάλει στα μάτια του το παιχνίδι της αρεσκείας του ,αναλαμβάνει δράση. Μπορεί να τρέξει προς κάθε κατεύθυνση, να πέσει να κάνει ελιγμούς, να περπατήσει και ανάλογα θα κινείται και ο χαρακτήρας στο παιχνίδι. Αυτό του δίνει απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Ενώ ο παίκτης κινείται, η σφαίρα απλά κινείται πάνω στα ροδάκια που υπάρχουν στη βάση (περίπου το ίδιο με την μπίλια στα παλιά ποντίκια, η οποία ακουμπούσε σε δύο ροδάκια και μπορούσε να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση την σπρώχναμε). Στην πραγματικότητα αν το καλοσκεφτείτε είναι σαν ένα τεράστιο ποντίκι με μπίλια το οποίο κινεί τον χαρακτήρα στο παιχνίδι. :)

 

Βέβαια η χρήση της αν εξαντλούταν στα παιχνίδια δεν θα ήταν και ότι εξυπνότερο. Η σφαίρα μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί για να γίνονται ασκήσεις (σαν να τρέχεις σε κάποιο διάδρομο), για εκπαίδευση στρατιωτών σε εικονικές συνθήκες μάχης (ήδη χρησιμοποιείται από τον στρατό ), ή ακόμα και για ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία μέσω εικονικής πραγματικότητας (επίσης έχει ήδη γίνει στην Κόκκινη Πλατεία και στο Κρεμλίνο).

Η τιμή της είναι αρκετά τσιμπημένη…. 19.000 ? περίπου…

 

Video Video: Virtusphere

Source.png Πηγή: medgreece.gr