Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Electronic Arts εξέφρασε την επιθυμία της να δώσει τίτλους τέλους σε ορισμένα παιχνίδια της εταιρείας στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωση, το Facebok, κάτι που όπως αναφέρει αποτέλεσε μια δύσκολη απόφαση.

Συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου του 2013 τα Sims Social, SimCity Social και Pet Society δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα για τους χρήστες σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, τα παιχνίδια αυτά αρχικώς είχαν μαγνητίσει το ενδιαφέρον του κοινού με εκατομμύρια παίχτες ανά τον κόσμο, αλλά έκτοτε ο αριθμός αυτός σημείωνε αισθητή πτώση συνεχώς.

 

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι το προηγούμενο καλοκαίρι η EA συνέταξε μήνυση εναντίων της Zynga, αναφορικά με τα παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα η πρώτη φέρεται να ισχυριζόταν στη μήνυση ότι το The Ville της δεύτερης ήταν πιστή αντιγραφή του The Sims Social. Η αγωγή αυτή είδε το φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο, αν και οι όροι του συμβιβασμού δεν έγιναν γνωστοί.

 

Όλοι οι επίδοξοι gamers των προαναφερθέντων παιχνιδιών σύντομα θα δεχτούν μια ειδική προσφορά που θα τους εισάγει στο νέο παιχνίδι, το PopCap. Συγκεκριμένες πληροφορίες για την προσφορά δεν έχουν γίνει γνωστές, εντούτοις πιθανόν να εμφανιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στο παιχνίδι.

 

Η Electronic Arts εξακολουθεί να διαθέτει δημοφιλείς τίτλους στο Facebook οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τις παραπάνω εξελίξεις. Οι τίτλοι αυτοί είναι το Bejeweled Blitz, Solitaire Blitz καθώς και το Plants vs. Zombies Adventures.

 

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/52249-electronic-arts-to-shutter-more-facebook-games-soon.html[/url]']techspot.com