Το παγκόσμιο κύπελλο Fortnite που διοργάνωσε η Epic Games ολοκληρώθηκε, με μεγάλο νικητή τον αμερικανό Kyle Giersdorf, ο οποίος είναι μόλις 16 ετών.

Το παγκόσμιο κύπελλο Fortnite που διοργάνωσε η Epic Games ολοκληρώθηκε, με μεγάλο νικητή τον αμερικανό Kyle Giersdorf, ο οποίος είναι μόλις 16 ετών.

Ο Giersdorf κέρδισε παράλληλα χρηματικό έπαθλο 3 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας καταφέρει να διακριθεί στο solo παιχνίδι, και έχοντας τεράστιο ανταγωνισμό. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η Epic Games, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Fortnite, πήραν μέρος συνολικά 40 εκατομμύρια παίκτες στους προκριματικούς γύρους, αλλά μόνο 50 duo και 100 solo παίχτες προκρίθηκαν στον τελικό γύρο, έχοντας τη δυνατότητα να κερδίσουν μέρος του συνολικού χρηματικού επάθλου των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Giersdorf ανέφερε ότι σκοπεύει να αποταμιεύσει το τεράστιο χρηματικό έπαθλο αφού «Το μόνο που θέλω είναι ένα νέο γραφείο και ίσως ένα χώρο για να τοποθετήσω το βραβείο». Με 200.000 followers στο Twitter, 140.000 στο Twitch και 187.000 στο YouTube, ο Giersdorf πανηγύρισε τη μεγάλη του νίκη μέσα από τα social media του, τα οποία όμως έπεσαν θύματα hacking και για λίγη ώρα είχαν απενεργοποιηθεί. 

Το Fortnite είναι το δημοφιλέστερο βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο με περισσότερους από 250 εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίχτες. Αν και το παιχνίδι διατίθεται εντελώς δωρεάν, οι παίχτες μπορούν με τη χρήση των V-Bucks, να αγοράσουν πρόσθετα αντικείμενα και να «ξεκλειδώσουν» διάφορα χαρακτηριστικά μέσα στο παιχνίδι. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δημιουργός του παιχνιδιού, η Epic Games, κέρδισε μόνο το 2018 από αυτές τις μικροσυναλλαγές ποσό περίπου 2.4 δισ. δολαρίων.

Στο παιχνίδι, 100 παίχτες «αφήνονται» σε ένα εικονικό νησί προκειμένου να αναμετρηθούν μεταξύ τους, με τον τελευταίο που θα μείνει «ζωντανός» να είναι και ο τελικός νικητής του παιχνιδιού. Πάντως δεν λείπουν και οι αρνητικές αναφορές αφού πολλοί υποστηρίζουν ότι το επιχειρηματικό μοντέλο που έχει επιλέξει η Epic Games για το παιχνίδι, ξεγελά τους παίχτες στο να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο παίζοντας το παιχνίδι αγοράζοντας διάφορα πράγματα στην πλατφόρμα. 

Business Insider

  • Like 1