Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, η Epic Games προχώρησε σε επίδειξη των νέων δυνατοτήτων και των χαρακτηριστικών της μηχανής γραφικών Unreal Engine 5.2, την εκπληκτική τεχνολογία MetaHuman Animator και τα εργαλεία Unreal Editor για το Fortnite.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο δημοφιλής είναι η μηχανή γραφικών της αλλά και το Fortnite, τότε ενδεχομένως όσα ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα παιχνίδια που θα παίζουμε μελλοντικά. Μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες στην Unreal Engine 5.2 είναι τα νέα εργαλεία διεργασιακής παραγωγής περιεχομένου, τα οποία επέδειξε η εταιρεία μέσω ενός υπέροχου demo με την ονομασία «Electric Dreams», το οποίο λαμβάνει χώρα σε ένα πυκνό δάσος, το οποίο δημιουργήθηκε κατά μέρος με τα συγκεκριμένα εργαλεία (το demo βλέπουμε και ένα φορτηγό Rivian). 

State_of_Unreal___GDC_2023___Epic_Games___ESRB__RP_to_M_____State_of_Unreal___GDC_2023___Epic_Games___ESRB__RP_to_M_2023_3_22_94136.707_1080p_streamshot.webp

Μία άλλη σημαντική ανακοίνωση ήταν το demo για τον MetaHuman Animator που περιγράψαμε σε αυτό το άρθρο μας. Το συγκεκριμένο εργαλείο αναμένεται να διατεθεί αυτό το καλοκαίρι. 

Η εταιρεία επίσης πραγματοποίησε επίδειξη του νέου Unreal Editor στο Fortnite, το οποίο θα δώσει στους δημιουργούς πολλά εργαλεία και δυνατότητες για να δημιουργήσουν νέους, προσαρμοσμένους χάρτες και εμπειρίες στο παιχνίδι. Στο demo, η εταιρεία έδειξε ορισμένους χαρακτήρες από το Fortnite να κινούνται σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει και πολύ με αυτόν του γνωστού παιχνιδιού.

State_of_Unreal___GDC_2023___Epic_Games___ESRB__RP_to_M_____State_of_Unreal___GDC_2023___Epic_Games___ESRB__RP_to_M_2023_3_22_102912.712_1080p_streamshot.webp

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η Epic Games ανακοίνωσε μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο που οι δημιουργοί μπορούν να κερδίσουν χρήματα από το Fortnite καθώς υποσχέθηκε ότι το 40% των καθαρών εσόδων του Fortnite θα επιστρέφουν σε ένα «ταμείο» για τους δημιουργούς (αξιοσημείωτο είναι ότι στο ταμείο συμπεριλαμβάνεται και η ίδια η Epic).

VRG_Illo_5253_J_Sitter_fortnite.webp

Η εταιρεία επίσης έκανε γνωστό ότι πρόκειται να φέρει όλα τα marketplaces που της ανήκουν υπό την ίδια «στέγη», με τα Unreal Engine Marketplace, Quixel Bridge, ArtStation Marketplace και Sketchfab να συγχωνεύονται σε ένα marketplace, το «Fab».   

Fab_logo.webp

  • Like 2