Σύμφωνα με τους New Work Times και με βάση πρόσφατου δημοσιεύματος του Kotaku ο συγγραφέας Tom Clancy, γνωστός στον χώρο των video games από τις σειρές Splinter Cell και Ghost Recon, άφησε την τελευταία του πνοή χθές το βράδυ σε ηλικία 66 ετών.

Τα αίτια του θανάτου του μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως πέθανε σε κάποιο νοσοκομείο.

 

Το 1996, ο Clancy βοήθησε στην ίδρυση μιας προγραμματιστικής εταιρίας που υπάρχει ακόμα και σήμερα, την Red Storm Entairtainment. Μέσα από αυτή, αναπτύχθηκαν πολλά franchises εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν βασισμένα στα βιβλία του αποθανόντα συγγραφέα. Λίγα χρόνια αργότερα, η Red Storm εξαγοράστηκε από την Ubisoft. Παρόλα αυτά η ονομασία "Tom Clancy" παρέμεινε και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα στα νέα games, όπως έγινε και με το πρόσφατο Splinter Cell: Blacklist. Το όνομα του Clancy περιλαμβάνεται και σε άλλες δημιουργίες, όπως η σειρά Rainbow Six, το The Hunt For Red October καθώς και o επερχόμενος next-gen τίτλος Tom Clancy’s The Division.

 

Source.png Πηγή: http://www.gameworld.gr/news/other-games/item/14615-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BF-tom-clancy[/url]']Gameworld.gr