Η ένωση καταναλωτών (Verbraucherzentrale Bundesverband e.V. ή VZBV), μηνύει την Valve σχετικά με το γεγονός ότι το Steam απαγορεύει τoυς χρήστες του να μεταπωλούν τα παιχνίδια που αγοράζουν.

Σε συζήτηση σχετικά με την ισχύουσα πολιτική του Valve, η Carola Elbrecht, στέλεχος της VZBV, ανέφερε ότι αν οι χρήστες είναι οι κάτοχοι των τίτλων που έχουν αγοράσει στο Steam, θα έπρεπε να τους δίνεται η δυνατότητα μεταπώλησης αυτών όποτε το επιθυμούν, όπως και με ένα «υλικό» παιχνίδι. Επισήμανε ακόμη ότι ο χρήστης μπορεί τεχνικά να κατεβάσει ένα παιχνίδι από το Steam, να το εγγράψει σε ένα δίσκο και να το πουλήσει έπειτα σε κάποιον άλλον, εντούτοις δεν μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να το τρέξει καθώς αυτό είναι συνδεδεμένο με ένα μοναδικό λογαριασμό.

 

Επιπλέον η Valve δεν επιτρέπει την «μεταφορά» λογαριασμών, συνεπώς η νόμιμη πώληση μιας ολόκληρης "βιβλιοθήκης", είναι αδύνατη. H Elbrecht καταλήγει συνεπώς στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες έχουν μερική ιδιοκτησία των παιχνιδιών που κατέχουν. «Εάν πληρώσω ολόκληρη την τιμή ενός παιχνιδιού, γιατί να μην μπορώ να το κάνω ότι θέλω;», συμπλήρωσε. Η μήνυση αντιπροσωπεύει την ύστατη προσπάθεια της VZBV, προκειμένου να μειώσει κατά το δυνατόν τους περιορισμούς της Valve. Το group συγκεκριμένα επικρίνει την έλλειψη υποστήριξης εκ μέρους του Steam, ως προς το θέμα της μεταφοράς λογαριασμών, που απασχόλησε και την Γερμανική δικαιοσύνη το 2010, η οποία τελικώς τάχθηκε με το μέρος της Valve. Δεδομένου αυτού του αποτελέσματος μένει να φανεί κατά πόσο η πίεση που ασκεί η VZBV θα δώσει καρπούς.

 

valvesteameula2.jpg

 

Μιλώντας στο PC World, ο Doug Lombardi από την Valve δήλωσε ότι ήταν ενήμερος σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η VZBV, εντούτοις όμως η εταιρεία δεν έχει στρέψει το βλέμμα της ακόμη στην καταγγελία. Ανέφερε ότι κατανοεί ότι η μήνυση σχετίζεται με την δυνατότητα μεταφοράς Steam accounts, αλλά επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη διευθετηθεί σε μια προηγούμενη υπόθεση μεταξύ Valve και Steam, κάνοντας σαφή υπαινιγμό σε δικαστική υπόθεση του 2010.

 

[link=http://www.techspot.com/news/51507-german-consumer-group-sues-valve-over-the-resale-of-steam-games.html']techspot.com