H αγορά των μεταχειρισμένων παιχνιδιών ανθεί στις μέρες μας,μιας και είναι πολλοί οι gamers οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το ακριβό αντίτιμο των καινούριων τίτλων. Με αυτό το ρεύμα όμως δεν είναι ευχαριστημένοι οι game developers, ανάμεσά τους και η Capcom,η οποία ανακοίνωσε πως το νέο της παιχνίδι Resident Evil: Mercenaries 3D για το Nintendo 3DS θα είναι παιχνίδι το οποίο άπαξ και τερματιστεί δεν θα μπορεί να ξαναπαιχθεί από την αρχή.

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του παιχνιδιού τόσο στην αμερικάνικη έκδοση όσο και στη βρεττανική, "saved data on this software cannot be reset."

 

Αυτό που ουσιαστικά έκανε η Capcom είναι να μετατρέψει το Resident Evil: Mercenaries 3D σε παιχνίδι της μιας φοράς. Οι αγοραστές του δεν θα μπορούν να ξαναξεκινήσουν το παιχνίδι από την αρχή, ούτε να το δανείσουν σε κάποιον άλλο μιας και τα saved data του παιχνιδιού δεν μπορούν να σβηστούν οπότε ο επόμενος χρήστης του θα μπορεί να παίξει μόνο από το τελευταίο save.

 

Αν και έχουν εκφραστεί διάφορες απόψεις περί της αγοράς μεταχειρισμένων παιχνιδιών, ανάμεσα τους και η άποψη των developers του Fable III πως είναι"χειρότερη και από την πειρατεία", σίγουρα η κίνηση αυτή της Capcom εκπλήσσει δυσάρεστα.

 

Link.png Site: DVICE