Η ελεύθερη κυκλοφορία "σπασμένων" video games μέσω των διαφόρων πρωτοκόλλων διαμοιρασμού αρχείων είναι μια πρακτική που συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, με τις μεν εταιρείες να υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο καταστρέφονται οικονομικά, τους δε υπέρμαχους του διαμοιρασμού να υποστηρίζουν ότι τα torrents [και όχι μόνο] είναι η ιδανική διαφήμιση και οι φανατικοί gamers θα αγοράσουν τελικά το παιχνίδι.

 

Η Ubisoft είναι μία από τις εταιρείες που έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα της πειρατείας κι έχει δηλώσει από καιρό ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα. Αυτή τη βδομάδα, λοιπόν, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα DRM [digital rights management] με στόχο να προστατεύσει τα προϊόντα της.

 

Τα καλά νέα είναι ότι το νέο σύστημα της Ubisoft δεν περιλαμβάνει κλειδώματα τύπου StarForce ή SecuROM, ενώ δεν απαιτείται disc check, ούτε υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εγκαταστάσεων.

 

Τα κακά νέα είναι ότι για να δουλέψουν τα παιχνίδια της Ubisoft θα απαιτείται συνεχής σύνδεση στο Internet και ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί στο λογαριασμό του προκειμένου να παίξει το game. Με αυτό τον τρόπο, η Ubisoft ευελπιστεί να βάλει οριστικό τέλος στην πειρατεία.

 

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο προσεχές διάστημα.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr