Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη τη ματαίωση προγραμματισμένης φορολογικής ελάφρυνσης για τη βιομηχανία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών.

 

Δύο σημεία της έκθεσης με τίτλο Ψηφιακή Βρετανία είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες βιντεοπαιχνιδιών. Το ένα αφορούσε μια μικρή φοροαπαλλαγή για τους σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών στη Βρετανία, παρόμοια με εκείνες που ισχύουν ήδη στον Καναδά και τη Νότια Κορέα. Η Βρετανία κατείχε την τρίτη υψηλότερη θέση στην παραγωγή παιχνιδιών, πριν από δύο χρόνια, ενώ πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η φοροαπαλλαγή στόχευε στο να βοηθήσει ώστε να παραμείνουν στη Βρετανία οι ταλαντούχοι σχεδιαστές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian οι Βρετανοί που ασχολούνται με την παραγωγή βιντεοπαιχνιδιών «θεωρούνται από τους πλέον δημιουργικούς, άρτια εκπαιδευμένους και ικανούς στον κόσμο». Το δεύτερο στοιχείο της έκθεσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Παιχνιδιών (PEGI) αντί του τωρινού συστήματος που εφαρμόζεται από τη Βρετανική Επιτροπή Κατηγοριοποίησης Ταινιών (BBFC).

 

Η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε τη ματαίωση της συγκεκριμένης φοροαπαλλαγής. Η ακύρωση του μέτρου για τους σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών θα εξοικονομήσει «40 εκατομμύρια λίρες κατά το οικονομικό έτος 2011-2012 και επιπλέον 50 εκατομμύρια για κάθε επόμενο έτος», σύμφωνα με την Thinq. Η TIGA, ένωση η οποία εκπροσωπεί τη Βρετανική βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, επέκρινε την απόφαση, αναφέροντας ότι «η Κυβέρνηση Συνασπισμού αθέτησε προεκλογικές δεσμεύσεις τόσο του Συντηρητικού Κόμματος όσο και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να στηρίξουν και να νομοθετήσουν τη φοροαπαλλαγή του σχεδιασμού βιντεοπαιχνιδιών».

 

Η Βρετανική κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο εταιρικές φοροαπαλλαγές που θα ωφελήσουν όλες τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εταιριών σχεδιασμού βιντεοπαιχνιδιών, όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της TIGA, Richard Wilson, λέει ότι οι εταιρικές φοροαπαλλαγές «δεν αντιμετωπίζει τις συγκεκριμένες ανάγκες του τομέα των βιντεοπαιχνιδιών».

 

Link.png Site: Neowin.net