Εκτός από το Doom, η Bethesda έκανε και άλλες σπουδαίες ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης της στην έκθεση E3 2015. Δύο από αυτές, αφορούν στο franchise Fallout.

Το Fallout 4 θα κυκλοφορήσει για PC, PlayStation 4 και Xbox One στις 10 Νοεμβρίου του 2015, και μαζί με αυτό ανακοίνωσε και την έκδοση Fallout 4: Pip-Boy Edition που θα κοστίζει $119,99.

 

Το “gadget”, που αποτελεί μέρος της σπέσιαλ αυτής έκδοσης φοριέται στον βραχίονα του ενός χεριού. Στην ειδική θήκη του, ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει το smartphone του, αφού πρώτα έχει εγκαταστήσει στο τελευταίο το ειδικό Pip-Boy app, το οποίο θα συγχρονίζεται με το παιχνίδι και την πρόοδο του χρήστη, ώστε να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιήσει την ειδική εφαρμογή στο κινητό του, χωρίς να είναι απαραίτητο να αγοράσει την Fallout 4: Pip-Boy Edition.

Η εταιρεία για την δημιουργία του Fallout 4 βασίστηκε σε μία βελτιωμένη έκδοση της μηχανής γραφικών Creation Engine [τώρα χρησιμοποιείται σύστημα Dynamic Volumetric Lighting και PBR, Physically-based Rendering)] που χρησιμοποιήθηκε στους προηγούμενους τίτλους.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vWDcAN-UQxM

 

Το δεύτερο παιχνίδι που ανακοίνωσε η Bethesda και αφορά στο Fallout franchise είναι το Fallout Shelter, για φορητές συσκευές. Η εταιρεία έχει αντλήσει έμπνευση από άλλα παιχνίδια όπως τα XCOM, SimCity κ.ά.

 

To Fallout Shelter είναι διαθέσιμο ήδη για συσκευές iOS[/download] ενώ η έκδοση Android θα διατεθεί αργότερα (η εταιρεία δεν διευκρίνισε τα σχέδια της).