Πριν από 25 χρόνια, οι Ron Gilbert και Gary Winnick σχεδίασαν το Maniac Mansion, έναν από τους χαρακτηριστικούς τίτλους -και με μεγάλη επιρροή- της χρυσής εποχής των adventures. Τώρα οι δυο τους ετοιμάζουν τον διάδοχο του παιχνιδιού.

Οι δύο δημιουργοί μόλις ξεκίνησαν την δική τους καμπάνια στο Kickstarter και ζητούν την βοήθεια του κόσμου για το Thimbleweed Park, ένα παιχνίδι που μοιάζει με παλιό παιχνίδι της Lucasarts (και σε εμφάνιση και στο gameplay). Οι δημιουργοί λένε πως "δεν θέλουμε να κάνουμε ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από..." ή "δεν θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στα κλασικά point and shoot adventures" αλλά "θέλουμε να φτιάξουμε ένα πραγματικό κλασικό point and click adventure".

 

Στο παιχνίδι πρωταγωνιστούν δύο ντετέκτιβ που που διερευνούν μία υπόθεση με ένα πτώμα που βρέθηκε σε ένα ποτάμι, και περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς playable χαρακτήρες -συμπεριλαμβανομένου ενός κλόουν που δεν μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ του - καθώς και πέντε διαφορετικούς τρόπους τέλους, που εξαρτιώνται από το τρόπο που θα παίξει ο χρήστης.

 

Διαθέτει κλασική ρετρό εμφάνιση, με μεγάλα εικονοστοιχεία και με περιβάλλον εργασίας που θα φανεί οικείο σε όσους έχουν παίξει παιχνίδια όπως το Maniac Mansion ή το Monkey Island.

Οι δύο δημιουργοί χρειάζονται $375.000 για να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή του παιχνιδιού, χρήματα τα οποία τα χρειάζονται και για την πρόσληψη ενός ακόμη προγραμματιστή και ενός καλλιτέχνη. Το παιχνίδι αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το 2016.

 

 

Link.png Site: The Verge