Ο CEO της Atari, Fred Chesnais δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο GamesBeat ότι η εταιρεία του εργάζεται πάνω σε μία νέα παιχνιδοκονσόλα.

Από ότι φαίνεται η εταιρεία με έδρα στη Ν. Υόρκη θέλει να εξαργυρώσει τη δημοτικότητα των ρετρό παιχνιδιών γενικότερα, από όσο τουλάχιστον φάνηκε και από την αναπάντεχη εμπορική επιτυχία της κονσόλας NES Classic Edition της Nintendo.

 

Πριν από αρκετές μέρες, η Atari ξεκίνησε τα “teasers” για ένα νέο προϊόν με την ονομασία Ataribox, ενώ παράλληλα σε μία ιστοσελίδα έκανε την εμφάνιση του ένα video που κάποιο προϊόν hardware που ορισμένοι αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα του. Όμως στην πρόσφατη Electronic Entertainment Expo (E3), ο Fred Chesnais δήλωσε στο Venture Beat πως η εταιρεία του “επιστρέφει στην αγορά hardware”.

 

Ο CEO της Atari αρνήθηκε να περιγράψει οτιδήποτε και να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη νέα κονσόλα της εταιρείας, ωστόσο είπε ότι βασίζεται στη τεχνολογία PC και πως η εταιρεία του αυτή την περίοδο εργάζεται πάνω στον τελικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Να αναφέρουμε ότι η Atari αιτήθηκε για την υπαγωγή της σε καθεστώς προσωρινής προστασίας του πτωχευτικού κώδικα το 2013, ωστόσο ο Fred Chesnais την εξαγόρασε και υποσχέθηκε να την κάνει ξανά μεγάλη. Η εταιρεία είναι τώρα μία επικερδής επιχείρηση που αναπτύσσει παιχνίδια για mobile πλατφόρμες.

 

Link.png Site: Venture Beat