Σε αντίθεση με την τυπική έκδοση του BlueStacks, η νέα game streaming υπηρεσία βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στο cloud, δίνοντας πρόσβαση σε οποιονδήποτε.

Για να παίξει κανείς Android παιχνίδια στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας ποντίκι και πληκτρολόγιο, το BlueStacks είναι μία από τις καλύτερες λύσεις. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί. Για παράδειγμα η τελευταία έκδοση του BlueStacks λειτουργεί μόνο σε Windows PC’s ενώ ο χρήστης θα χρειαστεί έναν ικανό υπολογιστή για να παίξει τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Και εδώ έρχεται το BlueStacks X, το οποίο στοχεύει να λύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα. Σε αντίθεση με την τυπική έκδοσή του, την οποία μπορεί κάποιος να κατεβάσει και να εγκαταστήσει τοπικά στον υπολογιστή του, η νέα έκδοση βασίζεται πλήρως στο cloud. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να μπει στη σελίδα μέσω του browser, να κάνει είσοδο και να αρχίσει να παίζει.

Λόγω του ότι η έκδοση X είναι προσβάσιμη μέσω του browser, λειτουργεί σε Windows, Mac, Android, iOS, Chrome OS, Raspberry Pi κι ακόμη σε μερικές smart τηλεοράσεις. Δεν παίζει ρόλο πόσο ισχυρό είναι το σύστημα του χρήστη καθώς τη γραφική απόδοση των παιχνιδιών τη διαχειρίζονται οι cloud servers του BlueStacks και ο browser.

Αυτή τη στιγμή, το BlueStacks X είναι εντελώς δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να δημιουργήσει έναν λογαριασμό και να ξεκινήσει να παίζει.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 200 παιχνίδια, τα οποία είναι μόλις ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό σε σύγκριση με τα χιλιάδες που υπάρχουν στο Google Play Store. Οπότε ίσως οι χρήστες να μην μπορέσουν να παίξουν τα παιχνίδια που θα ήθελαν περισσότερο. Πάντως, κάθε εβδομάδα θα προστίθενται ολοένα και περισσότερα.

Για να δοκιμάσει κανείς την cloud έκδοση του BlueStacks μπορεί να πατήσει εδώ για να ξεκινήσει.

  • Like 4