Με κάθε νέα γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας διαγράφονται σιγά σιγά από τις μνήμες πολλών gamers οι νοσταλγικές στιγμές των πρωτοπόρων του χώρου, με ελάχιστες προσπάθειες όπως το Internet Archive να επαναφέρουν εκείνες τις εικονικές στιγμές.

Οι ιδρυτές της ιστοσελίδας Internet Archive συνεχίζουν να επεκτείνουν το Historical Software Collection, αυτή τη φορά προσθέτοντας την επιλογή Console Living Room. Η προαναφερθείσα υπηρεσία παρέχει στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να παίξουν δωρεάν εκατοντάδες παιχνίδια του '70 και του '80, με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες εικονικές πλατφόρμες να αφορούν τα συστήματα Astrocade, Atari 2600, Atari 7800, ColecoVision και Magnavox Odyssey.

 

Λόγο των αρκετών για την ώρα προβλημάτων η υπηρεσία είναι ακόμα σε beta στάδιο και μπορείτε να τη βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, όμως κάποιες προσπάθειες όπως και αυτή σίγουρα πρέπει να στηριχθούν, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι. Ο κατάλογος των παιχνιδιών δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένος ενώ και ο ήχος δεν λειτουργεί στις περισσότερες περιπτώσεις, με τους υπευθύνους του Project να αναφέρουν ότι και τα δύο προβλήματα θα διευθετηθούν στο άμεσο μέλλον.

 

Link.png Site: ']Console Living Room

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/12/26/internet-archive-console-living-room/?ncid=rss_truncated']Engadget