Ποιος είπε ότι οι μάχη των αποκλειστικοτήτων αφορά μόνο τους κατόχους κονσολών; Μια χαρά αποκλειστικές κυκλοφορίες έχουμε και στα PC και το Total War: Warhammer ήταν μάλλον ότι πιο δυνατό είχαν να επιδείξουν τα τελευταία στην E3 2015.

Δημιούργημα της βρετανικής Creative Assembly, του στούντιο που μας έχει προσφέρει και κάθε άλλο τίτλο της σειράς, το Total War: Warhammer αφήνει για λίγο στην άκρη τις “γήινες” παρατάξεις των Ρωμαίων, των Γιαπωνέζων, των Γάλλων και των λοιπών ημετέρων δυνάμεων και εισβάλλει στα νερά του σύμπαντος του Warhammer. Ουσιαστικά αποτέλεσε τον μοναδικό τίτλο της SEGA στην E3 οπότε το ότι το είδαμε και μόνο, ήταν μεγάλη υπόθεση.

 

 

Το Total War: Warhammer λοιπόν υιοθετεί το κλασσικό gameplay των Total War αλλά εξελίσσεται στον κόσμο του Warhammer. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιμένετε μεγάλης κλίμακας μάχες σε πραγματικό χρόνο (για real-time strategy μιλάμε άλλωστε), με πλήθος διαφορετικών μονάδων και φυσικά παρατάξεων.

Η μεγάλη διαφορά του Warhammer από τα άλλα Total War είναι πως εδώ δεν έχουμε ανθρώπους εναντίον ανθρώπων αλλά κάθε λογής πλάσμα να συμμετέχει στις μάχες του. Για τις ανάγκες του demo μας, ξαναζήσαμε αυτή του Black Fire Pass, μία από τις λεγόμενες quest battles του παιχνιδιού: άνθρωποι και νάνοι κόντρα σε ocrs και goblins. Για να καταλάβετε περί τίνος επρόκειτο, σκεφτείτε ότι συμμετείχαν περίπου 20 διαφορετικά τάγματα από 180 μονάδες το καθένα. Do the math για τα υπόλοιπα…

 

Κατ’ αρχάς, όπως προείπαμε, υπάρχει ποικιλία: goblins, orcs, αράχνες, griffons, πολιορκητικές & πολεμικές μηχανές, δράκοι, trolls, πολεμιστές έφιπποι και μη, μάγοι, γίγαντες, τα πάντα! Η λεπτομέρεια σε όλες αυτές είναι τέτοια που σε έναν γίγαντα, φανταστείτε, οι κοιλιά του κινείτο ανάλογα με τα βήματά του!

Γενικότερα οι μάχες, οι οποίες εξελίσσονται σε φανταστικές τοποθεσίες, εμπνευσμένες από αυτές του Warhammer φυσικά, κυλούν με τους συνήθεις ρυθμούς ενός τυπικού Total War –το animation έχει βελτιωθεί αισθητά πάντως και διαφέρει από τύπο μονάδας σε τύπο μονάδας. Οι προσθήκες στο gameplay που ήμασταν σε θέση να διακρίνουμε άλλωστε δεν ήταν πολλές και είχαν να κάνουν περισσότερο με το στυλ της κάθε παράταξης (τέσσερις στο σύνολο: Greenskins, Empire, Vampire Counts, Dwarves). Καθεμία εξ αυτών διαθέτει εκτός από τις διάφορες μονάδες της, και τους ήρωές της οι οποίοι κινούνται ανεξάρτητα (ο παίκτης θα τους χειρίζεται και αυτούς προφανώς) και έχουν ξεχωριστές δυνάμεις.

 

gallery_191129_2111_179041.jpg

 

Η campaign του παιχνιδιού θα απαρτίζεται από περίπου 30 διαφορετικές πράξεις/αποστολές ενώ πέραν των απαραίτητων θα υπάρχουν και οι προαιρετικές οι οποίες “πατώντας” επάνω στη μυθολογία του Total War, θα ξεκλειδώνουν για τον παίκτη μυθικά αντικείμενα.

 

To Total War: Warhammer κυκλοφορεί στα PC κάποια στιγμή μέσα στο 2016.