Τίτλος που κυκλοφόρησε πριν από επτά χρόνια, έχει δηλώσει παρών σε τρεις γενιές κονσολών και πλέον διανύει τη δεύτερη εκατοντάδα εκατομμυρίων πωλήσεων. Πάει κάπου το μυαλό σας;

Τι κι αν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2013 σε PS3 και Xbox 360; Το “καμάρι της Rockstar”, Grand Theft Auto V συνεχίζει να κυριαρχεί φιγουράροντας στην κορυφή των chart παγκοσμίως. Το εντυπωσιακότερο; Μα το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι πωλήσεις του εκτινάχθηκαν, οδηγώντας το ακόμα ψηλότερα.

Εξηγούμαστε: τον Μάιο, κατά την τότε ενημέρωση των επενδυτών, η Take-Two είχε αναφέρει ότι οι πωλήσεις του παιχνιδιού ήταν στα 130 εκατ. αντίτυπα. Κατά την ίδια ενημέρωση πριν λίγες μέρες, για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος ημερολογιακού έτους αυτή τη φορά, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το GTA V βρίσκεται πλέον στα 135 εκατ. αντίτυπα, τουτέστιν μέσα στο τρίμηνο της πανδημίας “έγραψε” πέντε εκατομμύρια πωλήσεις.

Υπεύθυνο γι’ αυτό είναι βέβαια κατά κύριο λόγο το Grand Theft Auto Online, το multiplayer mode που η Rockstar φροντίζει να ενισχύει σταθερά με περιεχόμενο. Η δημοτικότητά του άλλωστε αντικατοπτρίζεται -εκτός από τις πωλήσεις- και στο Twitch, όπου βρίσκεται σταθερά στις προτιμήσεις του κοινού. Υπενθυμίζουμε ότι το GTA V θα μας συνοδεύσει και στη νέα γενιά συστημάτων, αφού θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά τόσο για Xbox Series X, όσο και για PS5.

  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 2