Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που επιδίωξαν τα τελευταία χρόνια να αναβιώσουν κλασικά βιντεοπαιχνίδια, συσκευές και παιχνιδοκονσόλες.

Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες, όπως οι Nintendo, SEGA και Sony, κατάφεραν μάλιστα να γνωρίσουν σημαντική επιτυχία καθώς είναι πολλοί σήμερα που γοητεύονται από τη ρετρό αισθητική και άλλοι που νοσταλγούν έντονα το κλασσικό στοιχείο.

Ακολουθώντας παρόμοια στρατηγική, η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Hasbro, που βρίσκεται πίσω από μερικά από τα δημοφιλέστερα franchises (Transformers, Power Rangers,G.I Joe κ.ά) πρόκειται σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge να επανακυκλοφορήσει τέσσερα από τα θρυλικά gaming handhelds της Tiger Electronics.

Εμπνευσμένα από τα handheld ηλεκτρονικά παιχνίδια Game & Watch της Nintendo, τα παιχνίδια της Tiger Electronics αποτελούνταν από ένα τίτλο ανά συσκευή LCD και είχαν απλοϊκό χειρισμό και gameplay. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την επιτυχία τους ήταν ότι βασίζονταν σε πολλά δημοφιλή παιχνίδια arcade της εποχής ή σε τίτλους παιχνιδοκονσολών (Mega Man, Ninja Gaiden) καθώς και σε κινηματογραφικά παιχνίδια ή τηλεοπτικές σειρές όπως τα 101 Dalmatians και Beavis and Butthead.

Tiger_Electronics_LCD_Video_Game___Transformers_Generation_2.jpg.49001e81e2f8de0dab47143f2d6115df.jpg

Η Hasbro θα κυκλοφορήσει τρία παιχνίδια LCD το Φθινόπωρο, τα The Little Mermaid, Sonic the Hedgehog 3, Transformers: Generation 2 και X-Men Project X τα οποία όπως λέει η εταιρεία είναι εμπνευσμένα από τις πρωτότυπες εκδόσεις τους από τα ‘90s, οπότε και ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στον σχεδιασμό και στον τρόπο λειτουργίας τους. Δεν θα διαθέτουν πάντως επαναφορτιζόμενη μπαταρία, αλλά θα δέχονται δύο μπαταρίες AA που μάλιστα δεν θα περιλαμβάνονται στην συσκευασία τους. Το κόστος για καθένα από αυτά θα είναι $14,99.

The Verge

  • Like 6
  • Thanks 1
  • Sad 1