Η Konami, η εταιρεία η οποία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της δημοφιλούς σειράς παιχνιδιών Pro Evolution Soccer, ανακοίνωσε επίσημα ότι το PES 2014 δεν θα γίνει διαθέσιμο για τις πολυαναμενόμενες κονσόλες Xbox One και PlayStation 4, αλλά ούτε και για τα Vita και 3DS. Αντίθετα θα κυκλοφορήσει μόνο για Xbox 360, PlayStation 3, PC και PSP.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα, πληροφορίες θα χρησιμοποιήσει την Fox engine της Kojima Productions, την ίδια ακριβώς τεχνολογία η οποία βρίσκεται πίσω από το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Εκτός από αυτό, η εταιρεία θα εξοπλίσει το παιχνίδι με το σύστημα Motion Animation Stability το οποίο θα προσομοιώνει την σωματική επαφή μεταξύ παικτών.

 

Ο Adam Bhatti εξήγησε τους λόγους αυτής της απόφασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του παιχνιδιού δεν επιθυμεί αφενός και αφετέρου δεν είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει υψηλής ποιότητας textures. Συνέχισε κάνοντας λόγο ότι παλαιότερα μεγάλη μερίδα του κόσμου εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, αντιθέτως ο ίδιος τόνισε ότι στόχος είναι η αποφυγή των λαθών του παρελθόντος.

 

Link.png Site: http://www.gamespot.com/news/pes-2014-skipping-xbox-one-and-playstation-4-6409267[/url]']gamestop.com