Την περασμένη εβδομάδα, το gaming τμήμα της Adult Swim ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι, με τίτλο Pocket Mortys, το οποίο μάλιστα είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν για Android και iOS συσκευές.

Το παιχνίδι βασίζεται στην επιτυχημένη σειρά Rick and Morty της Adult Swim, όμως όσον αφορά το gameplay είναι πανομοιότυπο με τη σειρά παιχνιδιών Pokemon της Nintendo, που έχει ξεκινήσει την κυκλοφορία της από το Game Boy.

 

Οι ομοιότητες με τα Pokemon games γίνονται φανερές από την αρχή του παιχνιδιού: ο Rick αναλαμβάνει τον ρόλο του εκπαιδευτή, μόνο που αντί για Pokemon καλείται να συλλέξει, να εκπαιδεύσει και να χρησιμοποιήσει σε μάχες διάφορους Morty που προέρχονται από εναλλακτικές διαστάσεις.

 

gallery_363048_2550_29957.jpeg

 

Φυσικά, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να αναμετρηθούν με άλλους εκπαιδευτές του παιχνιδιού, αρκετοί από τους οποίους είναι γνωστοί χαρακτήρες της σειράς, ώστε να κριθεί ποιος διαθέτει τους καλύτερους Morty. Όσον αφορά τον τομέα της αδυναμίας ή της υπεροχής που μπορεί να έχει ένας Morty σε σχέση με κάποιον άλλο, το παιχνίδι δεν χρησιμοποιεί τα στοιχεία της φύσης, όπως συμβαίνει με τα Pokemon, αλλά την πέτρα, το ψαλίδι και το χαρτί, από το γνωστό παιχνίδι.

 

Το σύστημα αγορών εντός της εφαρμογής είναι διακριτικό και παρόμοιο με το σύστημα που συναντάμε στο Fallout Shelter, εφόσον ο χρήστης αγοράζει ένα πακέτο, το οποίο του προσφέρει 4 τυχαία αντικείμενα.

 

gallery_363048_2550_22776.jpeg

 

Το παιχνίδι διαθέτει ήδη πάνω από 70 διαφορετικούς Morty, συμπεριλαμβανομένων των Mustache Morty, Wizard Morty και Exo-Prime Morty. Επιπλέον, το Pocket Mortys δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να κατασκευάσουν αντικείμενα, να ολοκληρώσουν side quests, καθώς και να αλληλεπιδράσουν με γνωστούς χαρακτήρες της σειράς, όπως τον Bird Person και τον Mr. Meeseeks.

 

Link.png Site: MacRumors
File.png Download: Android
File.png Download: iOS