Στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε κι άλλες εταιρίες να εκφράζουν την διαφωνία τους με το προτεινόμενο νομοσχέδιο Stop Online Piracy Act, η Razer όμως έκανε και μια κίνηση παραπάνω.

Μετά την όχι τόσο λιτή και σεμνή ανακοίνωση της (σε αντίθεση με της υπόλοιπες εταιρίες), παρουσίασε και μια άκρως καυστική εικόνα εναντίον του SOPA και δήλωσε ότι στις 18 Ιανουαρίου το επίσημο site της θα είναι εκτός λειτουργίας και στη θέση του θα υπάρχει μόνο η παρακάτω εικόνα.

 

fcksopa.jpg

 

Το ”Stop Online Piracy Act” , γνωστό ως SOPA, είναι ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο από το αμερικάνικο κογκρέσο, το οποίο άμα θεσπιστεί θα αλλάξει το Internet όπως το ξέρουμε τώρα. Σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πειρατείας, το Κογκρέσο, επέλεξε την χειρότερη προσέγγιση βλάπτοντας και την gaming community από την οποία κερδίζουν και τις κατασκευάστριες εταιρίες, τις οποίες θέλουν να προστατεύσουν.

 

Αφήστε μας να τονίσουμε, ότι η Razer, δεν παραβλέπει σε καμία περίπτωση την πειρατεία. Nοιώθουμε ότι προκαλεί ζημιά στην βιομηχανία (του gaming) και θα εναντιωθούμε σε οτιδήποτε βλάπτει είτε την κοινότητα των gamers, είτε τους developers. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το SOPA είναι ο τελείως λάθος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και δεν είμαστε οι μόνοι που το πιστεύουμε. Aρκετές gaming εταιρίες είναι μαζί μας σε αυτήν την εναντίωση. Εν τούτοις, αυτό το νομοσχέδιο δεν επηρεάζει μόνο τους software/game developers και ελπίζουμε ότι η πράξη μας θα οδηγήσει κι άλλους πωλητές gaming hardware να ενωθούν μαζί μας σε αυτήν την εναντίωση κατά του SOPA.

 

Επομένως, ελάτε μαζί μας σε μια μέρα αντίστασης. Θα θέσουμε το site μας εκτός λειτουργίας για μια μέρα, στις 18 Ιανουαρίου, για να σας δώσουμε μια γεύση στο πως μπορεί να είναι το μέλλον μας άμα δεν καταφέρουμε να νικήσουμε το SOPA και κάθε παρόμοια κακοσχεδιασμένη νομοθεσία. Στη θέση του (του site) θα ανεβάσουμε την παραπάνω εικόνα. Μολονότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στην δουλειά μας, πιστεύομε ότι είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε, για να δείξουμε πως θα είναι το Internet άμα περαστεί το νομοσχέδιο.

 

Από τους gamers, για τους gamers. Δεν είναι μόνο ένα motto, είναι ο τρόπος ζωής μας. Δουλεύουμε σκληρά για να κάνουμε καλό στην κοινότητά μας. Θα είναι κατά μας άμα αφήσουμε μια τέτοια επίθεση να μείνει αναπάντητη.

-Ομάδα Razer

 

Source.png Πηγή: Gamebay.gr

Picture.png Εικόνα: Razer-SOPA