H μητρική εταιρία της Rockstar Games και της 2Κ θα περικόψει περίπου 579 θέσεις εργασίας, ενώ τερματίζει "διάφορους" τίτλους που βρίσκονταν σε στάδιο ανάπτυξης.

Η παραγωγός εταιρία πίσω από τίτλους όπως το Grand Theft Auto, το NBA 2K και η σειρά Bioshock ανακοίνωσε ότι προχωρά σε σειρά μέτρων με σκοπό την περικοπή των δαπανών, απολύοντας "περίπου το πέντε τοις εκατό" του προσωπικού της σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τερματίζει και την ανάπτυξη αρκετών τίτλων που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη.

Σε έγγραφο που κατέθεσε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η εταιρία αναφέρει πως σκοπεύει να "βελτιστοποιήσει τις οργανωτικές δομές της, περιορίζοντας τον αριθμό των εργαζομένων και μειώνοντας μελλοντικές ανάγκες πρόσληψης προσωπικού". Η Take-Two  αναφέρει πως θα δαπανήσει ποσά της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να εφαρμόσει το "πρόγραμμα περικοπής δαπανών", που στόχο έχει να εξοικονομεί στην εταιρία ποσά τα οποία θα υπερβαίνουν τα 165 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Οι ενέργειες αυτές αναμένονται να έχουν "ολοκληρωθεί εν πολλοίς" έως την 31η Δεκεμβρίου του 2024.

Μια μείωση της τάξης του 5% μεταφράζεται σε περίπου 579 θέσεις εργασίας επί συνόλου 11.580 εργαζομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει στην τελευταία της έκθεση η Take-Two. Η εταιρία δεν έχει διευκρινίσει ποιες ομάδες θα επηρεαστούν ή ποιων τίτλων τερματίζεται η ανάπτυξη. Το Grand Theft Auto VI, ο πολυαναμενόμενος τίτλος που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά, λογικά δεν πρόκειται να επηρεαστεί.

Η ανακοίνωση αυτή, προερχόμενη από μία εκ των μεγαλυτέρων εταιριών στην αγορά, καταφέρνει νέο χτύπημα στη βιομηχανία, η οποία μαστίζεται από μαζικές απολύσεις, ήδη από το 2023. Την ίδια στιγμή, η Take-Two βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Gearbox, δημιουργού της σειράς Borderlands, από τον Όμιλο Embracer, έναντι 460 εκατομμυρίων δολαρίων.

  • Sad 6
  • Haha 2