Μετά από πολλές θεωρίες, η SEGA ρίχνει λίγο «φως» στο θέμα του "Super Game" project.

Μετά τις πρώτες αναφορές στο "Super Game" project, η SEGA αποκαλύπτει λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς είναι αυτό το μυστηριώδες "project".

Πριν από οποιαδήποτε διευκρίνιση, η λογική έλεγε πως το "Super Game" project αναφερόταν σε ένα, τεράστιο και εξελιγμένο παιχνίδι από την ιαπωνική εταιρεία. Όταν έγινε η πρώτη αναφορά τον Μάιο του 2021, ένα πενταετές πλάνο προέβλεπε την ανάπτυξη του "Super Game" project. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η SEGA δήλωσε πως ήταν διατεθειμένη να επενδύσει έως και 100¥ δις (περίπου 880$ δισεκατομμύρια) στην προσπάθεια καθ' όλη τη διάρκεια του πενταετούς πλάνου.

Μια συνεργασία με τη Microsoft, συγκεκριμένα για τη χρήση του Microsoft Azure για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών, «φούντωσε» τις φήμες για το ενδεχόμενο μέλλον του "Super Game" project.

Όμως, μέσα από μια νέα συνέντευξη, η SEGA επιτέλους έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις σχετικά με το τι θα είναι. Ο Shuji Utsumi, Executive Vice President της SEGA, αναφέρει πως το "Super Game" είναι στην ουσία ένα πλάνο για πολλά παιχνίδια, βασιζόμενα στην ίδια φιλοσοφία που ενσωματώνει τέσσερα βασικά στοιχεία: διαθέσιμο για πολλές πλατφόρμες, ανάπτυξη σε πολλαπλές γλώσσες, ταυτόχρονη παγκόσμια κυκλοφορία και ποιότητα ΑΑΑ. 

Με λίγα λόγια, η SEGA θα εστιάσει σε περισσότερα "AAA" παιχνίδια ακολουθώντας πρότυπα ανάπτυξης και κυκλοφορίας που μερικές μεγάλες εταιρείες στο χώρο υιοθετούν, αλλά ο πειραματισμός δεν είναι έξω από το «κάδρο». Η ιδέα ενσωμάτωσης cloud και NFT δεν είναι ξένη με το "Super Game" project, αφού η SEGA δηλώνει διατεθειμένη να πειραματιστεί με αυτά, εφόσον αφενός κάνουν τα παιχνίδια να συνδέονται, αφετέρου εκμεταλλεύονται το νέο είδος του "gamer".

Με την έλευση του Twitch κι άλλων πλατφορμών, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που βλέπει ασταμάτητα παιχνίδια όμως δεν παίζει, οπότε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν gamers; Ένα τέτοιο ερώτημα θέτει ο Utsumi.

Από cloud έως NFT κι από ΑΑΑ έως ταυτόχρονη παγκόσμια κυκλοφορία, το "Super Game" project γίνεται λίγο πιο ξεκάθαρο σε σημεία-κλειδιά.

  • Like 3
  • Thanks 2