Η Square Enix θέλει να προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια της σε ψηφιακή μορφή, και ειδικά εκείνα για τις παλαιότερες παιχνιδοκονσόλες που δεν έχει επανακυκλοφορήσει.

Ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Yosuke Matsuda δήλωσε στην ιστοσελίδα Game Informer ότι η Square Enix σχημάτισε μία ομάδα ειδικά για να φέρει τους κλαστικούς τίτλους NES –υποθέτουμε ακόμα και εκείνους από την εποχή που οι Square και Enix ήταν δύο διαφορετικές οντότητες- σε μοντέρνα συστήματα. Η εταιρεία διερευνά επίσης την πιθανότητα να λανσάρει μία συνδρομητική υπηρεσία streaming ή downloading που θα προσφέρει αποκλειστικά τους τίτλους της εταιρείας στους χρήστες.

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό (στο λανσάρισμα της βιβλιοθήκης των τίτλων της εταιρείας σε ψηφιακή μορφή) με διάφορους τρόπους. Είναι ένα αίτημα που ακούμε συχνά. Όσον αφορά στους μεγάλους μας τίτλους, για τους περισσότερους από αυτούς, έχουν προσφέρει διάφορες εκδόσεις τις οποίες μπορείτε να παίξετε αυτή την ώρα. Οι πιο κλασσικοί τίτλοι που ενδεχομένως έχετε παίξει στο NES, εργαζόμαστε ακόμα σκληρά ώστε να παρέχουμε την δυνατότητα στους gamers να παίξουν και αυτούς. Μάλιστα έχουμε ξεκινήσει εσωτερικά ένα ειδικό πρότζεκτ για να μεταφέρουμε (port) αυτούς τους τίτλους (στα νέα συστήματα) οπότε εργαζόμαστε και για να τους καταστήσουμε διαθέσιμους σε ποικιλία πλατφορμών. Μελλοντικά βεβαίως, θα θέλαμε να δούμε κάτι τέτοιο σε μία συνδρομητική υπηρεσία streaming, οπότε και διερευνούμε την πιθανότητα να δημιουργήσουμε ένα ειδικό κανάλι για εμάς τους ίδιους» δήλωσε ο Yosuke Matsuda.  

Η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο format να υϊοθετήσει, ωστόσο ο Matsuda υπόσχεται ότι επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τον κατάλογο των παιχνιδιών όπως έχουν κάνει και άλλοι developers (π.χ Ubisoft Uplay Plus). Για να μπορέσει βεβαίως η εταιρεία να προχωρήσει στα σχέδια της, θα πρέπει να ξεπεράσει κάποια άλλα, όπως να εντοπίσει τον… αρχικό κώδικα των παιχνιδιών. «Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να τον εντοπίσεις, επειδή παλαιότερα, απλώς ολοκλήρωνες τον τίτλο, και τον έβαζες για πώληση και τελείωνες – δεν σκεφτόσουν πως θα τα πουλήσεις (τα παιχνίδια) και στο μέλλον» δήλωσε ο Yosuke Matsuda. Παλαιότερα, η Square Enix είχε ζητήσει από έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας να προσπαθήσει να βρει τον κώδικα ενός παιχνιδιού σε ένα παλαιό PC που είχε στην κατοχή του. Από ότι φαίνεται λοιπόν, η Square Enix έχει πολύ δουλειά ακόμη μέχρι να μετατρέψει και να προσφέρει όλη της την βιβλιοθήκη παιχνιδιών σε ψηφιακή μορφή.

Engadget

 

 

  • Confused 1